IKONA

Ameriški motoristi vrnili krono domovini

V Teksasu so si prislužili nov vpis v knjigo Guinnessovih rekordov. Največ harley-davidsonov od leta 2010, ko so slavili Grki.
Fotografija: Čeprav je harley-davidson ameriška ikona, si je rekord dolgo lastila Grčija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Čeprav je harley-davidson ameriška ikona, si je rekord dolgo lastila Grčija. FOTO: Reuters

Vse odkar je leta 2010 rekord z največjim številom jeklenih lepotcev šel v Grčijo, si je Adam Sandoval, veliki ljubitelj in poznavalec harley-davidsonov, prizadeval, da bi ga vrnil svoji domovini ZDA. Po treh spodletelih poskusih mu je končno uspelo!

Pomagalo mu je medmrežje

V teksaškem Parisu se je namreč zbralo neverjetnih 3497 udeležencev parade motoristov, ki so skupaj simbolno prepeljali 5,6 kilometra in krono vrnili na ameriška tla, letos pa se je po pomoč obrnil tudi na družabni omrežji facebook in instagram ter youtube, kjer je dosegel neverjetnih 750.000 občudovalcev, zbor je redno oglaševal in vabil k številni udeležbi.

Rekord je padel v Teksasu. FOTO: Youtube
Rekord je padel v Teksasu. FOTO: Youtube
»Letos sem veliko več truda vložil v promocijo dogodka. Projekt je bil moj osebni izziv, preprosto nisem mogel dopustiti, da bi naslov največjih ljubiteljev harley-davidsonov ostal v Grčiji, ko pa je ta motor ameriška ikona, del naše kulture. Motoristi moramo skupaj skrbeti za svojo dediščino, se pogosteje družiti. Veliko nas je na cestah, a je nujno, da se pokažemo in združimo moči tudi na takšnih dogodkih,« je ponosen Sandoval, ki je v Teksas zvabil jeklene konjičke iz kar 48 ameriški zveznih držav in še iz Kanade. Pristavimo, leta 2010 so se v evropski državi zbrali 2404 motoristi, ki so skupaj prevozili 4,5 kilometra.

Zbrali so se na zaprtem delu letališke steze v Parisu in skupaj krenili na slovesno parado; razpoloženje je bilo naravnost čudovito, se strinjajo zbrani, ki so tako ves dan preživeli v družbi somišljenikov. Ne le da so postavili nov zgodovinski mejnik, navezali so tudi nove stike in se dogovorili za nova druženja, s katerimi bodo krono največjih ljubiteljev harley-davidsonov zanesljivo obdržali doma. In ne le da so si zagotovili vnovičen vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, z vstopninami in prispevki ob prijavi so zbrali kar 50.000 evrov, ki jih bodo namenili vojnim veteranom in reševalcem, ki vsak dan rešujejo življenja na cestah, tudi motoristom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije