ODPRAVLJAJO PREPOVED

Američani odpirajo vrata cepljenim

Politico poroča, da naj bi Američani kmalu sporočili, da odpirajo meje za tiste, ki so cepljeni proti covidu 19.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tom Brenner, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tom Brenner, Reuters

V Washingtonu naj bi padla odločitev, da bodo lahko cepljeni Evropejci kmalu znova prestopili njihovo mejo, poroča Politico. Vest so potrdili kar trije evropski uradniki. Da bi v kratkem lahko odpravili prepoved, pa je potrdil tudi evropski komisar v ZDA Stavros Lambrindis, ki je na twitterju zapisal, da upa, da bo kmalu objavljena ta pozitivna vest.



Evropski komisar za notranji promet Thierry Breton in Jeffrey Zients, koordinator Bele hiše za covid, se bosta danes sestala v Washingtonu in to odločitev tudi potrdila.

Evropska diplomati in komisarji so se več mesecev pogajali z Belo hišo naj odpravi to prepoved, saj je bila po njihovem mnenju nepravična in neutemeljena. Odprava omejitve naj bi se nanašala na vse prebivalce znotraj sschengenskega območja in tudi Angleže ter Irce.

Politico še poroča, da naj bi sicer Američani v prihajajočih tednih omogočili z novimi pravili vstop v državo vsem cepljenim potnikom. Prepoved je v veljavi od marca 2020. Januarja po inavguraciji je prepoved potrdil tudi novi predsednik Joe Biden.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije