Alarmanten poziv pri naših sosedih, okužena še ena oseba

Na Hrvaškem je potrjeno okuženih sedem ljudi, število smrtnih žrtev po svetu se približuje številki 3000.
Fotografija: V Sloveniji še nimamo potrjene okužbe z novim koronavirusom. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
V Sloveniji še nimamo potrjene okužbe z novim koronavirusom. FOTO: Gettyimages

Na kliniki v Zagrebu so potrdili, da je še ena oseba na Hrvaškem okužena z novim koronavirusom. S tem se je število okuženih z virusom sars-cov-2 pri naših južnih sosedih povzpelo na sedem. Tri okužene osebe so iz Zagreba, štiri, tudi zadnja, pa z Reke.

V soboto so hrvaške oblasti potrdile, da je zbolel še en moški z Reke (šesti primer okužbe). Po neuradnih informacijah je to brat ženske, ki se je okužila od svojega moža. Vsi so v dobrem zdravstvenem stanju in imajo samo blažje simptome. Tudi sedma okužena oseba naj bi bila v tesnem stiku z okuženimi na Reki. Hrvaški zdravstveni minister Vili Beroš pravi, da imajo vse pod nadzorom, da se virus ne širi tako kot drugje po Evropi. Pri tem je omenil, da se je v Italiji na novo okužilo 200 ljudi, 20 v Franciji, 19 v Nemčiji ...

Iz Uprave za civilno zaščito pa je prišel alarmanten poziv. Vse, ki so bili na območju, kjer so okuženi z novim koronavirusom, so v interesu javnega zdravja pozvali, naj ne prihajajo na javna združevanja. Poziv se nanaša na osebe, ki so bile na območju Kitajske, Japonske, Singapurja, Južne Koreje, Irana ter italijanskih pokrajin Lombardija, Benečija, Emilija-Romanja in Piemont.
 
Preberite tudi:
Slovenija: opravili 188 testiranj na novi koronavirus, to so rezultati
Slovenca, ki sta imela koronavirus, dopoldne priletela na Brnik (VIDEO)
V Gorici okužen 50-letnik
Kaj se dogaja? Papež Frančišek odpoveduje obveznosti

Prva primera okužbe so v soboto potrdili na Irskem in v Luksemburgu, pa tudi v italijanski Gorici tik ob meji s Slovenijo. Iz Avstralije danes poročajo o prvi smrtni žrtvi. Skupaj se je število okuženih po svetu do zdaj povzpelo na skoraj 87.000, umrlo je 2979 ljudi, več kot 42.300 jih je ozdravelo.

Na Kitajskem, kjer se epidemija zadnje dni umirja, so danes potrdili 573 novih primerov okužb ter 35 novih smrtnih žrtev. Skupaj je v tej državi, kjer se je izbruh začel, zaradi tega umrlo 2870 ljudi. V Južni Koreji, ki je po številu okužb na drugem mestu, so danes zabeležili 376 novih primerov, skupaj že 3526. Kar 90 odstotkov vseh okužb je v mestu Tegu. Umrlo je 17 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije