8800 EVROV

8000 evrov kazni: odpustili trgovko, ker je pojedla dve rezini pršuta

Pri tem tudi ni uporabila rokavic, kar so ocenili kot zadosten razlog za odpoved.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

ZAGREB – Zagrebško sodišče je razsodilo, da mora trgovska veriga svoji bivši delavki iz Zadra zaradi neupravičene odpovedi delovnega razmerja plačati okoli 65.000 kun (8800 evrov) odškodnine. Prodajalka je septembra 2015 med delom vzela in pojedla dve rezini pršuta, ne da bi ju plačala. Pri tem tudi ni uporabila rokavic, kar so delodajalci ocenili kot zadosten razlog za odpoved.

Zagrebško sodišče je sedaj pravnomočno razsodilo, da odtujeni dve rezini pršuta ne pomenita posebej hude kršitve delovne obveznosti, ki bi lahko imela za posledico odpoved delovnega razmerja. Kot so pojasnili, ne gre za kaznivo dejanje, ki bi bilo podlaga za odpoved delovnega razmerja, temveč kršitev pravilnika o delu in hišnem redu.

Njena mesečna plača je bila okoli 850 evrov

Trgovcu je sodišče naložilo, da mora v osmih dneh svoji bivši delavki nakazati nekaj več kot 23.000 kun (3100 evrov) z zamudnimi obrestmi kot nadomestilo zaradi prekinitve delovnega razmerja ter njenih sedem bruto plač. Njena mesečna plača je bila nekaj manj kot 6300 kun (851 evrov). Delavka je na sodišču povedala, da je rezini pršuta pojedla, ko je začutila slabost, potem ko je bila cel dan preobremenjena z delom, je poročal portal ezadar.rtl.hr. Odpuščena delavka je medtem našla boljšo službo v Avstriji.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas