KOŠARKARSKA EVROLIGA

Župan Janković napovedal: Ljubljana v pričakovanju športnega spektakla

Ljubljana je postala resna kandidatka za gostiteljico zaključnega dela košarkarske evrolige.
Fotografija: Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Slovenska prestolnica je resna kandidatka za pripravo zaključnega evroligaškega turnirja letošnje sezone v košarki.

Poleg nje se za turnir brez gledalcev potegujejo še Beograd, Atene, Solun, Kaunas in Köln. A na končno odločitev bo treba še počakati. Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića bo več znanega v prihodnjih dneh, ko bo 24. maja prišla odločitev evrolige, kako naprej in kaj narediti z letošnjo sezono.


»Lepa novica pa je, da smo v ožjem izboru za pridobitev zaključka evrolige v košarki. Videli bomo, kaj bo do konca meseca. Ponosen sem na svojo ekipo, ki je v štirih dneh pripravila izvrstno predstavitev Ljubljane, in to je zelo pomembno, kajti možnost, da ta dogodek doseže skoraj 400 milijonov prebivalcev, je za razvoj turizma izredno važna. Gre za največji športni dogodek,« je povedal Janković. In razglasitev o preklicu epidemije mu gre zagotovo na roke ...


Najelitnejše klubsko košarkarsko tekmovanje v Evropi bi se lahko odvilo konec julija in v začetku avgusta, za zdaj pa kaže, da sta med najresnejšimi favoriti za organizacijo najelitnejšega klubskega košarkarskega tekmovanja ravno Ljubljana in Beograd.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije