ZADEVO PREISKUJE TUDI POLICIJA

Župan bo segel v svoj žep in plačal za prenočitev Pivčeve

Z občine so poslali pojasnilo, da niso vedeli, da stroške varovanja pokrije pristojno ministrstvo.
Fotografija: Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. FOTO: Blaž Samec

Izolski župan Danilo Markočič se je odločil, da bo sam povrnil strošek za eno neupravičeno zaračunano sobo v primeru prenočitve kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v izolskem hotelu Marina. Na občini so namreč ugotovili, da »ena od rezerviranih sob ni bila zaračunana za namen, kot sta ga predvidevali rezervacija in naročilnica«.
 
Z izolske občine so v odgovoru Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki so ga posredovali medijem, navedli, da so Pivčevi rezervirali sobo v hotelu med 12. do 14. junijem, ko je bila ministrica gostja občine. Občina Izola je poravnala stroške dveh noči bivanja v hotelu za ministrico in za osebje njene varnostne službe, saj je bila pobudnica in gostiteljica obiska. Ob tem so poudarili, da v nobenem primeru niso nameravali poravnati stroškov bivanja nikomur drugemu kot predstavnikom ministrstva oz. varnostnikom, saj so imeli informacijo, da je ministrica varovana oseba. Z informacijo, da stroške varovanja poravna pristojno ministrstvo, občina ni bila seznanjena.
 
Preberite tudi:

Po rafalu nase Pivčeva poslala ostro sporočilo političnim konkurentomHotel Marina je občini 5. junija poslal predračun za dve nočitvi z zajtrkom med 12. do 14. junijem s končno ceno 454,80 evra, v kar sta bili vključena turistična taksa in prijavnina. Na podlagi tega predračuna je bila 17. junija tudi izdana naročilnica. Dan pozneje so prejeli račun hotela in ga dne 20. julija plačali, saj se je končni znesek ujemal z zneskom na naročilnici.

Ob tem na občini pojasnjujejo, da pristojni zaposleni pri odreditvi plačila računa niso bili pozorni na napake v specifikaciji računa. Na računu namreč nista bila turistična taksa in strošek prijavnine, prav tako sta bili na njem navedeni še dve imeni, ki nista bili skladni z rezervacijo občine. Zato so o tem obvestili pristojno službo hotela in zahtevali popravek oz. dobropis računa. Novi račun s popravljeno specifikacijo so prejeli 29. julija.
 
Preberite tudi:

Poslanci Desusa zahtevajo pojasnila svoje ministriceKo so bile ugotovljene napake na računu, so zaposleni opravili natančen pregled celotnega postopka, ki je pokazal, da ena od rezerviranih sob ni bila zaračunana za namen, kot sta ga predvidevali rezervacija in naročilnica, ki ju je občina poslala hotelu, navajajo na občini.

»Glede na to, da je do napake pri odrejanju plačila računa prišlo v kabinetu župana, se je župan Občine Izola Danilo Markočič odločil, da prevzame objektivno odgovornost in povrne znesek neupravičeno zaračunane sobe,« so sporočili. Ob tem bo župan v najkrajšem času zaposlene v kabinetu seznanil z dodatnimi navodili glede naročanja in plačevanja storitev ob obiskih različnih delegacij, ki jih gosti občina.
 
Preberite tudi:

Kdo je mož ministrice Aleksandre PivecKmetijska ministrica in predsednica Desusa, katere član je tudi Markočič, se sicer otepa očitkov, da je službeni obisk v Izoli raztegnila še v zasebnega, ob tem pa prenočila v hotelu na račun občine. S prvotno izdanega hotelskega računa naj bi izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve, kar je ona zanikala. Zaradi očitkov se bo predvidoma v ponedeljek zagovarjala pred poslansko skupino svoje stranke, ki terja jasne odgovore.

Zadevo v predhodnem preizkusu proučuje KPK, obstoj suma kaznivega dejanja javne ustanove (po informacijah Televizije Slovenija naj bi očitek letel na Občino Izola) pa preverjajo tudi pri koprski policijski upravi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas