PREVIDNO NA CESTI

Zrušena drevesa blokirala promet: preverite, kaj vas čaka na cesti

Padla so drevesa, sprožajo se plazovi, ceste tudi poplavlja.
Fotografija: Z območja Policijske uprave Kranj. FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Z območja Policijske uprave Kranj. FOTO: PU Kranj

LJUBLJANA – Vreme Sloveniji tokrat ni prizaneslo. Pogled na zemljevid uprave za zaščito in reševanje pokaže, da so se s težavami ubadali praktično po vseh Sloveniji. Mnogi, ki so se zjutraj želeli odpraviti v službo, pa so nato naleteli še na zaprte ceste in zastoje. 
Promet.si poroča, da so zaradi močnega vetra povsod po državi po cestah podrta drevesa, vejevje in predmeti. Pristojne službe odstranjujejo posledice. Svetujejo, da vozite previdno in prilagodite vožnjo razmeram na cesti.

Kje so težave?

Glavna cesta Podlehnik–Gruškovje in mejni prehod Gruškovje sta zaprta zaradi plazu. Zaradi preusmeritve prometa je zaprta tudi podravska avtocesta med razcepom Draženci in Podlehnikom proti Gruškovju.
Zaradi podrtega drevja je zaprta glavna cesta Ljubljana–Kočevje–mejni prehod Petrina med Ribnico in Pijavo Gorico ter med Livoldom in Faro. 
Zaradi podrtih dreves in plazov so zaprte številne ceste:
– na Koroškem: Poljana–Mežica–Črna na Koroškem, Šoštanj–Črna na Koroškem, Ribnica na Pohorju–Podvelka, Kotlje–Slovenj Gradec, Dravograd–Bukovje–Trbonje;
– na Gorenjskem: glavne ceste Tržič–Ljubelj v predoru Ljubelj, Podkoren–Korensko sedlo, Preddvor–Spodnje Jezersko–Zgornje Jezersko, Železniki–Podrošt, Rateče–Planica, Rudno–Nemški Rovt, Vresje–Sorica, Jereka–Gorjuše, Spodnje Gorje–Zgornje Gorje, Mavčiče–Kranj, Selca–Kališe, Jesenovec–Martinj Vrh;
– kamniško-savinjsko območje: Nazarje–Gornji Grad, Solčava–Logarska dolina, Črnivec–Kranjski Rak–Luče in Solčava–Sestre Logar, cesta čez prelaz Pavličevo sedlo;
– dolenjsko, kočevsko in notranjsko območje: Pijava Gorica–Krka pri odcepu za Znojile, Kočevje–Stari Log, Dvor–Žužemberk, Kočevje–Livold–Knežja Lipa, Gradež–Škocjan, Mlačevo–Rašica, lokalna cesta Rašica–Rob, Bloška Polica–Nova vas, Grahovo–Radlek.
– osrednja Slovenija in Zasavje: popolna zapora: Gorenja vas–Horjul, Dolenja vas–Zaklanec in Zagorje–Čolnišče;
polovična zapora: Zagorje–Trbovlje;
– Primorska: Koper–Šmarje–Dragonja in Kalce–Podkraj–Col.
Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste: Bled–Bohinj pri Nomenju, Kot–Sodevci in lokalne ceste Renče–Britof, Bukovica–Renče, Zalošče–Saksid, Preserje–Potoče in Batuje–Preserje. 

Nesreče in zastoji

Zaradi prometne nesreče je oviran promet na gorenjski avtocesti na uvozu Podtabor proti Ljubljani.
Zastoji nastajajo:
– na dolenjski avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani;
– na gorenjski avtocesti Vodice–Ljubljana;
– na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani.

Zaradi nevarnosti snežnih plazov je cesta čez prelaz Vršič zaprta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije