NAJNOVEJŠA STATISTIKA

Znova veliko število okužb pri nas, potrjen primer tudi v vrtcu in eni izmed šol

Število potrjenih primerov je znova nad 50.
Fotografija: Infekcijska klinika. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Infekcijska klinika. FOTO: Jože Suhadolnik

V sredo so v Sloveniji nas opravili 1653 testiranj in potrdili 53 novih okužb z novim koronavirusom, je na twitterju sporočila vlada. Hospitaliziranih je 26 ljudi, štiri osebe pa so na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili tri osebe, nihče z novim koronavirusom pa ni umrl.

Preberite tudi: Hrvaška podrla rekord



V Osnovni šoli Braslovče so zabeležili primer okužbe s koronavirusom med zaposlenimi. Kot je prek facebooka sporočil tamkajšnji župan Tomaž Žohar, ni nikakršnega razloga za preplah ali paniko, saj zaposlena ta teden ni bila v stiku s sodelavci.


Okužbo so potrdili tudi v celjskem vrtcu Zarja. V enoti Ringa raja se je s koronavirusom okužila strokovna delavka. »Vzpostavili smo kontakt s predstavnikom NIJZ, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje,« so zapisali na spletni strani vrtca.

Po posvetovanju z epidemiologom so bili v večernih urah obveščeni vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma, saj jim bo od NIJZ odrejena karantena. V karanteni ostaja tudi pet strokovnih delavk.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije