SLABA EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

Spet veliko število okuženih, bolnišnica Jesenice zaprla dva oddelka

Čez vikend bi vlada lahko sprejela nove ukrepe.
Fotografija: Okužb je veliko. FOTO: Siphiwe Sibeko, Reuters
Odpri galerijo
Okužb je veliko. FOTO: Siphiwe Sibeko, Reuters

V četrtek smo v Sloveniji zabeležili največ potrjenih okužb z novim koronavirusom do zdaj – med opravljenimi 3.645 testi so okužbo potrdili pri 192 ljudeh. Očitno pa stanje tudi v petek ni bilo dosti boljše, saj so potrdili 184 novih primerov okužbe. Testirali so 2.775 oseb. V bolnišnicah se zdravi 72 ljudi, 17 jih je na intenzivni negi.


»Žal se epidemiološke razmere v ne popravljajo. Okužba je bila včeraj potrjena še pri 184 ljudeh. Uvoza ni, prevladujejo lokalne okužbe. Glede na relativno majhno število prebivalstva negativno izstopa Koroška,« je na twitterju sporočil vladni govorec Jelko Kacin.


 

Preberite tudi: Virus kroži po vseh občinah, problematične so »čikpavze«



Čez vikend bi vlada lahko sprejela nove ukrepe. Med drugim bi lahko zmanjšala dovoljeno število oseb na dogodkih z deset na šest.


»Do zdaj je zbolelo več kot 5.000 Slovenk in Slovencev oziroma prebivalcev v Sloveniji. Vsak ima svojo izkušnjo, vsak lahko to izkušnjo deli z drugimi. Če želimo preprečiti, da bi se v kratkem času to število podvojilo, mora vsak od nas opraviti svoj del. Preprečiti moramo vdor virusa na delovna mesta, v naše družine ... Skratka, ne ostane nam kaj dosti drugega, kot da uporabljamo zaščitno masko, da skrbimo za higieno kašlja in rok ter da skrbimo za razdaljo,« je v oddaji 24 ur zvečer dejal Kacin.

V jeseniški bolnišnici zaprli dva oddelka

V Splošni bolnišnici Jesenice so v zadnjih dneh potrdili pozitiven test na koronavirus pri petih bolnikih, ki ob sprejemu niso kazali simptomov. V stiku z njimi se je okužilo tudi pet zaposlenih, zato so dva oddelka zaprli za nove sprejeme, zmogljivosti bolnišnice pa so v tem trenutku zelo omejene, so zapisali v sporočilu za javnost.
 

Uvedba rdeče cone

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) v Črni na Koroškem se je število okuženih z novim koronavirusom še povečalo, beležijo 32 okužb pri uporabnikih in 15 pri zaposlenih. Uvedli bodo rdečo cono, po poročanju Večera pa so skladno z vsemi predpisi 17 uporabnikov CUDV začasno namestili na covid oddelek v Ljubljano: 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije