OMIKRON

Znova blizu rekorda? Znano, koliko primerov so potrdili v četrtek

Potrjenih naj bi bilo skoraj sedem tisoč novih primerov. Rekord je 7.424.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo

Omikron ne popušča in kaže, kako hitro se širi po Sloveniji. V četrtek so ob 13.681 PCR-testih našteli 6.918 okužb z novim koronavirusom. Po ocenah Nijz je v Sloveniji trenutno 55.657 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa znaša 5.202. V bolnišnicah se zdravi 524 oseb, od tega 155 na intenzivni negi. Umrlo je pet covidnih bolnikov.

Povprečna starost na covid oddelkih v ljubljanskem kliničnem centru je 70 let, v enotah intenzivne terapije UKC Ljubljana pa 60 let. Še vedno pa bode v oči razmerje med cepljenimi in necepljenimi, ki potrebujejo hospitalizacijo. Na oddelkih je namreč 48 polno cepljenih in 147 necepljenih, na enotah intenzivne terapije pa sta dva polno cepljena bolnika in 65 necepljenih.  

Največ potrjenih primerov v enem dnevu je bilo v torek, in sicer 7.424. V sredo pa so jih zabeležili 6.855.

image_alt
Vlada bo pretresala ukrepe, spremembe v veljavi že prihodnji teden

Vlada naj bi danes pretresala ukrepe. Napovedali so spremembe odloka o izjemah pri karanteni na domu po visoko tveganem stiku z okuženo osebo. Vlada je karanteno na predlog epidemiologov že skrajšala z desetih dni na sedem. Ker je omikron že prevladujoča različica v državi, pa bi se lahko zgodilo, da bi se ta še skrajšala, in to na pet dni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije