OD ČETRTKA DO SOBOTE

Znano, kolikokrat Slovenci kršili odloke za zajezitev epidemije

Skupno je bilo 1221 kršitev odlokov.
Fotografija: Policijska in zdravstvena kontrola na mejnem prehodu Vrtojba, 13. 3. 2020 FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Policijska in zdravstvena kontrola na mejnem prehodu Vrtojba, 13. 3. 2020 FOTO: Voranc Vogel

Policisti po državi so od četrtka do sobote v zvezi s poostrenimi ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa izvedli nadzor na 6770 krajih ter prejeli 74 prijav o domnevnih kršitvah. Skupno je bilo ugotovljeno 1221 kršitev odlokov, od tega pa izrečeno 1038 opozoril ter izdano ali uvedeno 183 glob oz. prekrškovnih postopkov. V štirih primerih so policisti podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu, so pojasnili pri GPU. 
 

Manjša sprostitev ukrepov velja le ob današnjem prazniku


Od četrtka pa do vključno 11. aprila veljajo omejitveni ukrepi, s katerimi želi vlada zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa. Prepovedano je prehajanje med statističnimi regijami, razen ob predložitvi negativnega testa PCR, dokazila o cepljenju ali prebolelosti covida 19. Pri tem velja nekaj izjem, med njimi je tudi prihod na delo.

Preberite še: 
image_alt
Razkrivamo, kaj je vladi predlagala stroka, kaj pa je bilo na koncu sprejeto


Omejeno je tudi zbiranje ljudi, izjema so le člani ožjih družinskih članov ali članov skupnega gospodinjstva. Prepovedane so vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Slednje so dovoljene le z dovoljenjem ministra. Obvezno je nošenje mask na vseh javnih prostorih, tudi na prostem.

Manjša sprostitev omenjenih ukrepov velja le ob današnjem prazniku, ko je dovoljeno obiskati bližnje. Med statističnimi regijami lahko prebivalci prehajajo med 5. in 22. uro, če gredo na obisk na zasebne površine. Dovoljeno je zbiranje največ šestih oseb iz največ dveh gospodinjstev, mednje pa se ne štejejo mlajši od 15 let.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije