PREMIERJEVA EKIPA

Znano, koga bo v kabinet pripeljal Robert Golob: državna sekretarka tudi bivša poslanka

Golob ne razkriva veliko, a v javnost je vseeno prišlo nekaj imen.
Fotografija: Robert Golob sestavlja ekipo. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob sestavlja ekipo. FOTO: Jure Eržen, Delo

Novi mandatar je skrivnosten pri razkrivanju imen, ki bodo v njegovi najožji ekipi, a neuradne informacije že curljajo v javnost. Vodja kabineta naj bi postala Petra Škofic, ki je trenutno pristojna za odnose za javnostjo pri Gibanju Svoboda, poroča 24ur. Državni sekretar za zunanje zadeve naj bi postal Vojko Volk, nekdanji slovenski veleposlanik na Hrvaškem, za evropske zadeve pa bivši sekretar Marjana Šarca Igor Mally.

Državna sekretarka za strateško komuniciranje naj bi postala nekdanja poslanka Melita Župevc, državni sekretar za vojsko pa Anton Grizold. Urad vlade za komuniciranje naj bi prevzel Dragan Barbutovski. Generalna sekretarka vlade naj bi postala poslanka Gibanja Svobode Barbara Kolenko Helbl.

Trije ministrski kandidati, ki so zaradi zapletov pri razrezu ministrstev ostali brez ministrstva, naj bi postali državni sekretarji. Medtem ko naj bi Amalija Žakelj in Simon Maljevec to zanesljivo postala, se menda Alenka Bratušek še odloča.

Funkcijo naj bi našli tudi za nekdanjega vodjo poslanske skupine LMŠ. Po združitvi strank naj bi Brane Golubovič postal generalni sekretar Gibanja Svoboda. Pišejo tudi o odpoklicu odpravnika poslov iz Ukrajine. Boštjana Lesjaka naj bi nadomestil Tomaž Mencina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije