POUK NA DALJAVO

To šolo je zaradi neupoštevanja ukrepov zaprla inšpekcija

Gre za zasebno šolo v osrednji Sloveniji.
Fotografija: Waldorfska šola na Streliški ulici. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Waldorfska šola na Streliški ulici. FOTO: Marko Feist

Kot je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju zaradi covida 19 povedal glavni šolski inšpektor Simon Slokan, so v opravljenih nadzorih upoštevanje pogoja PCT in samotestiranja vseh učencev ugotovili kršitve v petih šolah – ker niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile ustreznih soglasij staršev ter niso ustrezno uredile izobraževanja na daljavo. Inšpektorat je sprva izdal le ustne odločbe, večina šol pa je ob ponovnem nadzoru nepravilnosti odpravila. Z eno izjemo.

Pouk na daljavo za celo šolo

Ena od teh šol namreč odločbe inšpekcije ni upoštevala, inšpektorat pa je zato šolo zaprl in celi šoli odredil šolanje na daljavo do 3. decembra oziroma do ureditve nepravilnosti izvaja šolanje na daljavo.

image_alt
Šokantni podatki: v UKC Maribor na bolniški kar 450 zaposlenih (VIDEO)

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so potrdili le to, da gre za zasebno šolo v osrednji Sloveniji, STA pa navaja, da gre za waldorfsko osnovno šolo v Ljubljani. To so potrdili tudi v tajništvu šole.

»Šolski inšpektorat je za našo šolo odredil šolanje na daljavo, ker učencev, ki se niso samotestirali v šoli, nismo pošiljali domov. Zadevo intenzivno rešujemo in upamo, da se bodo lahko učenci v šolo vrnili že v sredo,« so navedli za STA.

O ljubljanski waldorfski šoli in obiskih inšpekcije smo že pisali. Pravzaprav se je na nas obrnila ena izmed zaposlenih, potem ko je od inšpekcije prejela kazen v višini 400 evrov, ker ni nosila maske, prepričana, da je šlo v njenem primeru za nesorazmeren ukrep.

image_alt
Darja ogorčena: dobila je kazen za lulanje brez maske

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije