SREČEN KONEC

Znano, kaj se je zgodilo s petimi Nizozemci, pogrešanimi po poplavah

Nizozemsko zunanje ministrstvo je svoje državljane, ki nameravajo potovati v Slovenijo, opozorilo na trenutne razmere v državi.
Fotografija: FOTO: Gorska Reševalna Zveza Slovenije/facebook
Odpri galerijo
FOTO: Gorska Reševalna Zveza Slovenije/facebook

Vseh pet nizozemskih državljanov, ki so jih pogrešali po poplavah v Sloveniji, so našli, je v soboto potrdilo nizozemsko zunanje ministrstvo. Po poročanju nizozemske televizije NOS je ministrstvo z vsemi že vzpostavilo stik.

Da je po poplavah v Sloveniji pogrešanih pet Nizozemcev, je v soboto poročalo več nizozemskih medijev. Predstavnik nizozemskega zunanjega ministrstva je za nizozemsko radiotelevizijo NOS sporočil, da v Sloveniji pogrešajo pet Nizozemcev. Sicer ni znal pojasniti, ali so morda le nedosegljivi ali gre za druge okoliščine. Z generalne policijske uprave so sporočili, da slovenska policija nima informacij, da bi bili pogrešani nizozemski državljani.

Televizija NOS je kasneje poročala, da je nizozemsko zunanje ministrstvo v soboto potrdilo, da so pogrešane Nizozemce našli in že stopili v stik z njimi, poroča spletni portal 24ur.com.

Dva državljana Nizozemske med štirimi žrtvami

Sta pa dva državljana Nizozemske med štirimi žrtvami, ki so jih doslej terjale poplave v Sloveniji. Bohinjski gorski reševalci so oba našli mrtva pod Malim draškim vrhom. Po prvih informacijah policije bi bila lahko njuna smrt povezana z udarom strele.

Istega dne naj bi iz kampa v bližini meje s Hrvaško evakuirali približno 400 Nizozemcev, je poročala radiotelevizija NOS. Odpeljali naj bi jih v Brežice, kjer so ostali do šestih zjutraj. Njihov kamp je sedaj ponovno odprt, mnogi so se že vrnili. Iz drugega kampa Menina naj bi medtem izvedli helikoptersko reševanje še 60 Nizozemcev, ta kamp pa za zdaj ostaja zaprt.

image_alt
Na območju Tomačevega danes našli mrtvega moškega. V poplavah doslej umrle štiri osebe

Nizozemsko zunanje ministrstvo je svoje državljane, ki nameravajo potovati v Slovenijo, opozorilo na trenutne razmere v državi. Kot so zapisali, obstaja visoko tveganje za nove poplave in plazove. Opozorili so tudi, da se razmere hitro spreminjajo in da so v nekaterih delih države ceste neprevozne. Turistom, ki se nahajajo v Sloveniji, so svetovali naj upoštevajo navodila lokalnih oblasti in spremljajo medije.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije