SPECIALIZANT INFEKTOLOGIJE

Znani slovenski zdravnik razburjen: Komaj čakam, da izginem iz te države

Odločitev ustavnega sodišča ga je močno razžalostila. Že štiri mesece je na robu izgorelosti.
Fotografija: David Zupančič, specializant infektologije. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
David Zupančič, specializant infektologije. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Ustavno sodišče je zadržalo izvrševanje določbe zadnjega interventnega zakona, ki za zdravnike in zobozdravnike zvišuje najvišji plačni razred, ki ga lahko dosežejo v sistemu plač v javnem sektorju. Odločitev je precej razburila Mlade zdravnike Slovenije, ki zdravstvenemu ministru Janezu Poklukarju očitajo, da »rešuje zdravstvo brez zdravnikov«, ter ga pozivajo k prevzemu odgovornosti.

image_alt
Ministru očitajo, da rešuje zdravstvo brez zdravnikov

Precej čustveno pa se je včeraj na odločitev odzval tudi specializant infektologije David Zupančič, ki v času epidemije igra pomembno vlogo ne le z neprestanim in s požrtvovalnim bojem za življenja na covidnem oddelku infekcijske klinike, temveč tudi zaradi ozaveščanja javnosti o nevarnosti covida. Očitno precej v afektu je v zvezi s problematiko preobremenjenosti in višanja plač zdravnikom objavil »meme«, ki ponazarja, da je ustavno sodišče spalo, ko smo imeli policijsko uro pol leta, ko so višali plače zdravstvenim delavcem. Ko pa so jih želeli zvišati zdravnikom, so se ustavni sodniki nenadoma prebudili. Objavo je opremil še z jeznim zapisom: »Komi čakam, da forever zginem iz te države ..

Odločitev ga je močno razjezila. FOTO: Instagram
Odločitev ga je močno razjezila. FOTO: Instagram

Zupančič, ki je pred časom na svojem profilu tudi razkril, da je zdravil prvega covidnega bolnika v Sloveniji, je kmalu za tem svoje besede nekoliko omilil. Sporočil je, da na to temo ne bo več objavljal, ker je preveč čustveno vpleten, da o njej ne more trezno in nepristransko razglabljati, med drugim tudi zato, ker je že štiri mesece na robu izgorelosti.

David Zupančič. FOTO: Instagram
David Zupančič. FOTO: Instagram

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas