KORONAVIRUS

Znani najnovejši podatki in število okuženih

Skupaj se v bolnišnicah zdravi 60 oseb.
Fotografija: Največ okuženih je v domovih za starejše. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Največ okuženih je v domovih za starejše. FOTO: Jure Eržen, Delo

Na prvi majski dan je bilo v Sloveniji opravljenih 720 testov na novi koronavirus, od tega je bilo pet pozitivnih. V bolnišnicah se je v petek zdravilo 60 pacientov s covidom-19, od tega jih je bilo 21 na intenzivni negi. Umrla je še ena oseba, skupaj 94.

Do 1. maja do 24. ure je bilo skupaj opravljenih 55.020 testiranj na sars-cov-2. Okuženih je (bilo) 1.439 oseb, skupno število odpuščenih iz bolnišnic pa 239.

​Nove primere okužbe s koronavirusno boleznijo 19 so v petek potrdili v štirih občinah. V Ljutomeru so potrdili dva primera, po eno okužbo pa v Metliki, Lenartu in Zrečah. Največ okuženih je še vedno v Ljubljani, skupaj 250. Več kot 100 okuženih imajo še v Šmarju pri Jelšah in Ljutomeru.
 
Preberite tudi:
V DSO Ljutomer še 27 okuženih starostnikov, 13 jih je umrlo

Iz UKC Ljubljana so sporočili, da se pri njih zaradi covida-19 zdravi 19 pacientov, od tega jih je na intenzivnem zdravljenju sedem, pet oseb je intubiranih. Stanje se od včeraj ni spremenilo. 

V UKC Maribor je bilo v petek do polnoči hospitaliziranih 26 bolnikov, na intenzivnem zdravljenju pa je devet oseb. Do zdaj so iz mariborskega kliničnega centra odpustili 71 bolnikov.

Podatki tako še naprej kažejo solidno epidemiološko sliko v dneh, preden začnejo veljati nekatere sprostitve ukrepov, saj bomo od ponedeljka Slovenci ponovno lahko obiskovali frizerske in kozmetične salone, posedali po terasah lokalov ter obiskovali muzeje in knjižnice. Vse to pa seveda ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije