STRANKA JE ODLOČILA

Znana usoda Alenke Bratušek po izgubljenih volitvah

Zasedal je izvršni odbor stranke SAB.
Fotografija: FOTO: STA
Odpri galerijo
FOTO: STA

Stranka Alenke Bratušek (SAB) je poleg Liste Marjana Šarca največja osmoljenka letošnjih parlamentarnih volitev. Prejela je 2,6 odstotka glasov volivcev. 

Izvršni odbor stranke SAB je opravil široko razpravo o poteku volilne kampanje, strategiji in delu volilnega štaba. V analizi so se člani strinjali, da je stranka SAB izbrala pravo strategijo nenapadanja opozicijskih strank in Gibanja Svobode z enim skupnim ciljem –  zamenjavo obstoječe vlade. Prav tako so se strinjali, da so bili nastopi in soočenja predsednice na televiziji izjemno dobri in v skladu s pričakovanji.

Kot so še zapisali v stranki, glavni razlog, da se stranki ni uspelo uvrstiti v državni zbor, člani vidijo v polarizaciji med največjima rivaloma, ki sta povzročila taktično glasovanje in odtekanje glasov manjših strank h glavnima tekmecema za zmago.

Po njihovem mnenju je bila predvolilna kampanja dobro izpeljana, tudi kandidatke in kandidati na terenu so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi čim več volivk in volivcev glasovalo za stranko SAB.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije