MAZAŠTVO IN GROŽNJE

Znan osumljenec, ki je grozil ministru in zaposlenim

Policija je podala več kazenskih ovadb na tožilstvo.
Fotografija: Rdeča barva je bila razlita po stolih in mizah, na katerih so bila imena ministra in nekaterih drugih zaposlenih na ministrstvu. FOTO: Gov.si
Odpri galerijo
Rdeča barva je bila razlita po stolih in mizah, na katerih so bila imena ministra in nekaterih drugih zaposlenih na ministrstvu. FOTO: Gov.si

Pevka Alenka Gotar, ki je od konca avgusta lani svetovalka v kabinetu ministra za kulturo Vaska Simonitija, je objavila sporočilo policije, v katerem jo je ta obvestila, da je bila vložena kazenska ovadba na tožilstvo za znanega storilca zaradi groženj. Ime nekdanje slovenske predstavnice na Evroviziji se je namreč pojavilo na eni izmed miz, ki so jih 23. oktobra lani postavili na cesti pred ministrstvom ter jih polili z rdečo barvo. »Grožnje s smrtjo so samo začetek nasilja,« je komentirala Gotarjeva.



Policijska uprava Ljubljana pojasnjuje, da so v povezavi s tem dogodkom na krožno državno tožilstvo v Ljubljani januarja podali kazensko ovadbo za dva znana storilca in več neznanih zaradi suma storitve kaznivega dejanja groženj po 135. členu kazenskega zakonika. Predpisana kazen za navedeno kaznivo dejanje je denarna kazen ali zaporna kazen do enega leta.

image_alt
Iskrena Alenka Gotar: Težko je delati, ko se ti trga srce


Stavba ministrstva za kulturo je bilo v zadnjih dveh mesecih že dvakrat zamazana z barvo. FOTO: zaslonski posnetek
Stavba ministrstva za kulturo je bilo v zadnjih dveh mesecih že dvakrat zamazana z barvo. FOTO: zaslonski posnetek
Decembra lani in nato 1. januarja letos pa je bila stavba ministrstva popisana oziroma pomazana z barvo. Predstavnica za stike z javnostjo pri PU Ljubljana Aleksandra Golec je pojasnila, da so zaradi poškodovanja stavbe ministrstva v enem primeru podali na okrožno državno tožilstvo poročilo po 10. odstavku 148. člena zakona o kazenskem postopku, saj materialna škoda ni nastala, ker je bilo barvo mogoče odstraniti. V drugem primeru pa so na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, saj je nastala materialna škoda v višini okoli 2.500 evrov.

Povezava med kaznivimi dejanji groženj in poškodovanji stavbe ministrstva za zdaj ni bila ugotovljena, so povedali na PU Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije