DECEMBRSKO VZDUŠJE?

Zgroženi župan: Sredi mesta tega ne želimo

Pri trgovini v središču mesta se je pojavil zabojnik, ki napoveduje prodajo pirotehnike.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

Še nekaj dni nas loči od decembra, ko naj bi po Sloveniji zavladalo praznično vzdušje. Da bo letos verjetno malo bolj umirjeno zaradi koronavirusa, ne gre dvomiti. Mesta bodo sicer okrašena z lučkami, a vprašanje je, koliko bo druženja in koliko se bodo ljudje lahko obdarovali, saj so mnogi pahnjeni v nezavidljiv finančni položaj zaradi stanja s covidom 19. 

Veliko presenečenje pa so doživeli na Mestni občini Slovenj Gradec. Župan Tilen Klugler je dobesedno zgrožen, potem ko so pri trgovini v središču mesta opazili zabojnik, ki napoveduje prodajo pirotehnike. 

V Slovenj Gardcu nočejo petard. FOTO: Mateja Kotnik
V Slovenj Gardcu nočejo petard. FOTO: Mateja Kotnik


»Ker smo negativno presenečeni opazili, da je na funkcionalnem zemljišču (parkirišču) slovenjgraškega hipermarketa Mercator, postavljen kontejner, namenjen prodaji pirotehničnih sredstev smo danes na vodstvo Mercatorja nasolovili pismo. Mestna občina Slovenj Gradec je trajnostno usmerjena in okoljsko osveščena lokalna skupnost in kot takšna kategorično nasprotuje prodaji, distribuciji in uporabi pirotehničnih sredstev, ne glede na razloge in obdobje v koledarskem letu. Zaradi naštetega v Slovenj Gradcu že več kot desetletje ne prirejamo ognjemetov ali drugih dogodkov, ki bi okolje prekomerno obremenjevali s hrupom ali drugimi negativnimi vplivi. Še posebej v času epidemije, ko je mnogo ljudi bodisi dejansko obolelih s Covid-19 ali pa je njihovo počutje, bodisi zaradi ekonomskih, socialnih ali psihičnih razlogov že tako ali tako načeto, tovrstna ponudba in uporaba v našem okolju ni zaželena. Pirotehnika je namreč v času ukrepov za preprečevanje širjenja okužb zagotovo ena od najbolj nenujnih »potrebščin«. Upam, da bo tovrsten razmislek pri vodstvu spremenil mnenje o smiselnosti izdanega dovoljenja ponudnikom pirotehničnih sredstev,« je župan zapisal na facebooku.


Mercator in Supernova odgovarjata: nista odgovorna za zabojnik

Mercatorju smo poslali vprašanja, kako to, da so se odločili za takšno potezo na svojem parkirišču. Odgovorili so: »Objekt, v katerem Mercator najema prostor za trgovino Hipermarket v Slovenj Gradcu, je v lasti in upravljanju podjetja Supernova.«

Tako smo vprašanja poslali še Supernovi, ampak zatrjujejo, da tudi oni niso pristojni: »Del parkirišča pred nakupovalnim centrom MC Slovenj Gradec smo oddali v uporabo družbi Orpi, d. o. o. Vsa potrebna dovoljenja za prodajo pirotehničnih izdelkov na omenjeni lokaciji mora pridobiti uporabnik prostora.« 

 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije