STRDKI

Žena slovenskega diplomata po cepljenju doživela možgansko kap

Šlo naj bi za mlajšo žensko.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Žena Slovenca, ki je zaposlen na ministrstvu za zunanje zadeve, naj bi po cepljenju doživela hujši zaplet, poročata obe osrednji slovenski televiziji. Nekaj dni po organiziranem cepljenju diplomatov v Bruslju naj bi doživela možgansko kap in umrla, so poročali v Odmevih. Šlo naj bi za mlajšo žensko, ki je bila cepljena s cepivom Janssen. 

Na Nijz sicer vseskozi poudarjajo, da so resni zapleti po cepljenju zelo redki. Od začetka cepljenja proti covidu 19 do vključno 9. maja so v register neželenih učinkov prejeli 2.585 prijav neželenih učinkov po cepljenju s cepivom Pfizerja in Biontecha, 103 po cepljenju z Moderno, 1.985 po cepljenju z Astrazeneco in eno prijavo po cepivu Johnson & Johnson. V veliki večini gre za splošne težave in bolečine na mestu vboda.
 

Od začetka cepljenja 43 prijav resnih neželenih učinkov


Iz poročila o spremljanju neželenih učinkov po cepljenju proti covidu 19 je razvidno, da so prejeli skupaj 2.585 prijav neželenih učinkov po cepljenju s cepivom Pfizerja in Biontecha, medtem ko je bilo v tem obdobju v Sloveniji izvedenih najmanj 520.000 cepljenj s tem cepivom. Od tega so prejeli 43 prijav, ki so vsebovale neželene dogodke, klasificirane kot resne. Tako je bilo prijav resnih neželenih učinkov 1,7 odstotka glede na vse posredovane prijave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije