HEKTOLITER

Žena izpolnila kupon, mož zadel

Žagarjeva iz okolice Novega mesta zadela hektoliter in druge nagrade v igri Poletje s Slovenskimi novicami.
Fotografija: Tokratni hektoliter je šel v Birčno vas. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Tokratni hektoliter je šel v Birčno vas. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

BIRČNA VAS – »Seveda sem bil presenečen ob novici, da sem bil izžreban. Nikoli namreč nisem tega pričakoval, čeprav redno pošiljam kupone,« je povedal naš tokratni nagrajenec Jože Žagar iz Birčne vasi pri Novem mestu. No, če smo natančnejši, kuponov ne pošilja Jože, ampak ga vsak dan vestno izpolni njegova žena Majda, enkrat zanj, enkrat zase. »Pravzaprav v tej nagradni igri sodelujem že vsa leta, odkar jo organizirate pri Slovenskih novicah,« ga dopolni Majda, ki pošilja tudi druge kupone iz nagradnih iger, a kakšne večje sreče doslej ni bilo, le nekaj manjših nagrad pri Terni.

Jože prizna, da si dneva brez Slovenskih novic ne predstavlja. Prebira jih od vsega začetka izhajanja, nekaj časa jih je redno kupoval, potem pa se je nanje naročil. Vedno najprej preleti naslove, potem pa se bolj poglobi v sveže zgodbe, seveda se loti tudi križank in prav vesel je, da jih je zdaj v Novicah več kot včasih. »Zjutraj najprej vzamem časopis v roke, šele potem se lotim drugega dela,« se nasmehne 64-letni Dolenjec, ki je invalidsko upokojen, kar pa ne pomeni, da počiva, tudi zanj je vsak dan prekratek: nekaj časa vzame skrb za domače živali, saj imajo pri Žagarjevih zajce, kure, piščance, psa in muco, pa delo okoli doma, na njivi in vrtu, tu so še nujni opravki in skrb za družino.
Kupon je izpolnila Jožetova žena Majda. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Kupon je izpolnila Jožetova žena Majda. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Jože si je poškodoval nogo, ko je bil star 35 let, tako da ga še danes pestijo zdravstvene težave. »Če grem kam dlje, moram imeti bergle, le okoli hiše gre brez,« pristavi sogovornik, medtem ko skupaj z bratom Stanetom na mizo na terasi zlagata hektoliter ledenega čaja Teekanne fresh, polnega sadnega okusa, ki mu niso dodali nobenega sladkorja in je povsem brez kalorij, kar pomeni, da ga bodo lahko pili brez slabe vesti, pripravljen pa je tako, da je najprej skuhan, potem pa ohlajen.
»Nekaj ga bom dal hčerki Mateji in njenemu možu Boštjanu ter njunima sinovoma Luki in Denisu, pa sinu Dušanu,« našteva Jože, ko si natoči kozarec sadne osvežitve. Izdelkov Fruit of the Earth, Aloe vera gel in Aloe vera negovalni losjon na osnovi aloe vere, ki kožo oskrbi z vlago, jo nahrani ter ji vrača prožnost in naravno ravnovesje, se je razveselila Majda, ki je prav tako upokojena. V darilnem paketu je bila tudi velika Svilanitova brisača za na plažo, ki jo bo dobil nekdo od domačih, prav pa bodo prišli tudi drugi izdelki Slovenskih novic: ležalnik za plažo, torba za plažo, hladilna torba, frizbi, napihljiva žoga, karte …


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije