Počivalšek razkril, kako bodo kaznovani tisti ponudniki, ki bodo zlorabljali bone (VIDEO)

Gospodarski minister je presenečen, da želijo nekateri zlorabiti bone.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom sta sodelovala vladni govorec Jelko Kacin in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Ministrstvo za notranje zadeve je po besedah Kacina zaostrilo ukrepe na meji s Slovenijo. Za tiste, ki prihajajo iz tretjih držav oziroma držav zunaj EU, bo obvezna karantena, ne glede na državljanstvo ali bivališče.

»Zapiranje gostinskih in nastanitvenih obratov, prekinitev večine mednarodnih letov, zapiranje državnih meja in prepovedi potovanj so pustili pečat tudi v slovenskem turizmu,« je dejal Počivalšek. Po nekaterih ocenah naj bi potreboval kar pet let, da se spet postavi na noge.

Minister se je dotaknil problematike turističnih bonov, ki je te dni razburjala javnost. Dejal je, da višanje cen ponudnikov turističnih nastanitev v primeru, da gost plača z bonom, nikakor ni sprejemljivo. Kot pravi minister, bodo take ponudnike kaznoval sam trg, saj bodo pri ljudeh izgubili zaupanje, zato se bo zmanjšalo število njihovih gostov.

»Bon je bil uveden, da zagotovimo goste, obrat denarja in ohranimo delovna mesta, ki jih je v turizmu skoraj 60.000. Zato sem presenečen, ko vidim, da nekateri ponudniki turističnih storitev dvigujejo cene in želijo zlorabiti uvedbo bonov,« je dejal.



Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (Nijz) smo danes preverili, kakšno je novo število okuženih. Včeraj sta bila zabeležena dva nova primera, so odgovorili, danes pa noben.
 

Preberite tudi: Na korono pozitivna medicinska sestra: to je novo število okuženih



Državni zbor bo danes na izredni seji sprejemal že tretji obsežnejši paket ukrepov, ki jih z namenom blažitve posledic epidemije novega koronavirusa za gospodarstvo in državljane pripravlja vlada. Tokratni ukrepi so vredni milijardo evrov.

Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covida 19 kot nosilni ukrep prinaša subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. Država bo za vsakega delavca, ki mu delodajalec ne bo mogel zagotavljati dela v polnem obsegu, subvencionirala nadomestilo plače v obsegu od pet do 20 ur tedensko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije