VICEGUVERNER

Zdaj je jasno, kakšno funkcijo naj bi dobil Milan M. Cvikl

Bil je kandidat za ministra, potem za predsednika računskega sodišča, zdaj pa bo očitno viceguverner Banke Slovenija.
Fotografija: Milan M. Cvikl bo, kot kaže, postal peti viceguverner. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Milan M. Cvikl bo, kot kaže, postal peti viceguverner. FOTO: Uroš Hočevar

Milan M. Cvikl bo, kot kaže, postal viceguverner Banke Slovenija. Po poročanju Dela se je koalicija danes dogovorila o podpori Jani Ahčin za predsednico računskega sodišča in Cviklu za viceguvernerja zunaj javnega poziva. Iz kabineta predsednika države so sporočili, da je predsednik države Borut Pahor ugotovil, da oba uživata podporo za izvolitev ter izpolnjujeta pogoje in strokovna merila za opravljanje funkcij. V imenovanje državnemu zboru naj bi ju predlagal že prihodnji teden.

Cvikl naj bi bil tudi kandidat za predsednika računskega sodišča, a bi morali v tem primeru ponoviti razpis, saj mora predsednik republike kandidata predlagati izmed prijavljenih, medtem ko mu za viceguvernerja Banke Slovenija ni bilo treba. Cvikl naj bi soglasje h kandidaturi že podal. Za viceguvernerja BS so kandidaturo oddali še Primož Dolenc, Miha Mihič, Matjaž Noč in Sibil Svilan.

Cvikl, nekdanji član evropskega računskega sodišča in predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijo, je bil v času sestavljanja nove vlade tudi kandidat za ministra.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas