KORONAVIRUS

Zavladala je panika, Kris nehal hoditi na fizioterapijo

S Krisom dobro vemo, kaj pomeni biti doma in se čuvati, pravita Krisova starša.
Fotografija: Kris Zudich je v ZDA dopolnil dve leti. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Kris Zudich je v ZDA dopolnil dve leti. FOTO: Osebni arhiv

Svet je v primežu koronavirusa, države sprejemajo stroge ukrepe proti njegovi širitve, mednje sodi tudi samoizolacija. To je za marsikoga težko, a če kdo razume, kako pomembno je skrbeti za svoje zdravje in zdravje drugih, so starši bolnih otrok.

Konec lanskega leta je Slovenija množično zbirala denar za Krisa Zudicha, ki ima spinalno mišično atrofijo. Zbrani denar mu je omogočil zdravljenje v ZDA, kamor se je odpravil skupaj z materjo in očetom. Družinica je v Los Angelesu, kjer Kris po prejemu dragega zdravila uspešno napreduje. Kmalu bi se morali vrniti, a je novi koronavirus vrnitev preložil. Konec meseca naj bi zaključili zdravljenje v ZDA in se vrnili domov, a se bo vrnitev najbrž zavlekla. »Sedaj je tudi tukaj počasi zavladala panika, zato smo s Krisom zaradi preventive nehali obiskovati fizioterapije. Verjamem, da bomo nadoknadili doma, ko bo vse to za nami. Ljudje, poskrbite zase in za svoje bližnje. Ostanite doma – skupaj zmoremo. Tudi mi se srčno in preudarno držimo tega pravila. S takšnim nasmehom je dan lažji in lepši, pa čeprav za štirimi stenami,« so zapisali.
 
Preberite tudi:
Srce parajoče: Bojim se, da hči misli, da sem jo zapustila

»Težki trenutki so pred nami. Vsakdo naj se drži pravil in s tem bo poskrbel za svoje zdravje in zdravje drugih. So ljudje, ki spadajo v rizično skupino. Med njimi je tudi naš Kris in med njimi so tudi vsi Krisovi prijatelji s podobnimi diagnozami. Verjemite, ni težko potrpeti, samo da bomo vsi dobro. S Krisom dobro vemo, kaj pomeni biti doma in se čuvati. Še bolj se pa tega zavedamo sedaj, ko nismo doma, in bi vse na tem svetu naredili in dali, da bi bili lahko v svojem stanovanju, ob svoji družini in prijateljih, pa čeprav le preko okna, na daljavo. Že občutek, da si doma, pomeni ogromno.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije