MOČAN VETER

Arso prižgal oranžni alarm, sunki burje bodo presegli 100 kilometrov na uro

Najmočnejši sunki burje bodo do poznega večera dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.
Fotografija: Najmočnejši sunki burje bodo do poznega večera dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro. FOTO: Uroš Hočevar, Delo 
Odpri galerijo
Najmočnejši sunki burje bodo do poznega večera dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro. FOTO: Uroš Hočevar, Delo 

Primorska avtocesta je med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani po nekaj več kot šestih urah spet odprta, poroča prometnoinformacijski center za državne ceste.

Agencija za okolje je medtem za jugozahod države izdala oranžni alarm, saj bodo najmočnejši sunki burje do poznega večera dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos še vedno prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na regionalni cesti Ajdovščina–Vipava pa promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina medtem velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

Največja izmerjena hitrost vetra v zadnji uri je bila na regionalni cesti Razdrto–Nova Gorica v Žapužah, in sicer 82 kilometrov na uro.

Ponoči se bo razjasnilo, severovzhodni veter in burja bosta oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -10, na obali malo nad 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo razjasnilo, veter bo oslabel

V ponedeljek bo na zahodu deloma sončno, drugod bo spremenljivo, ponekod na vzhodu pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo možna kakšna ploha. Še bo pihal zmeren severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer prehodno spet okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije