ODSTOPIL

Zapustil je Alenko Bratušek, ker ji ne zaupa več

Med njima naj bi že dlje časa prihajalo do razhajanj.
Fotografija: Alenka Bratušek.  FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek.  FOTO: Jure Eržen, Delo

Podpredsednik SAB in nekdanji kohezijski minister Iztok Purič je odstopil s podpredsedniške funkcije in izstopil iz stranke. Kot je zapisal v izstopni izjavi, je že pred časom izgubil zaupanje. »Brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj vsake organizacije delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov.« Poudaril je, da na koncu štejejo le rezultati.

Po besedah Puriča gre preprosto samo za načine dela, ki so seveda lahko različni, vendar pa mora biti njihova izbira razumna in v rokah treznih ljudi. Ob tem je spomnil na besede kulturnika Jana Krmelja, ki je dejal, da lahko ljubezen in umetnost spremenita politiko tam, kjer se ta zares začne, in sicer v posamezniku, ter da je nujno prisluhniti temu, kar nas lahko spremeni, in temu, kar nismo.

Zaupanje izgubil že pred časom

Iztok Purič. FOTO: Leon Vidic, Delo
Iztok Purič. FOTO: Leon Vidic, Delo
»Tako pridemo do bistva. To je vprašanje zaupanja, ki je ali pa ga ni. Vsak ga lahko dojema po svoje. Sam, moram priznati, da sem ga izgubil že pred časom. Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej,« je zapisal Purič.


Purič je tako z današnjim dnem nepreklicno odstopil kot podpredsednik stranke in tudi izstopil iz članstva SAB. Prepričan je, da njegovo delo ni v ničemer in nikoli ogrozilo ali škodovalo ugledu stranke, ki ji želi veliko uspehov. Trenutno ne razmišlja o prestopu v katero drugo stranko, je še pojasnil za STA.

Razhajanja med njim in Bratuškovo

Ugibanja o trenjih znotraj SAB je sprožil že Puričev odstop s položaja ministra brez listnice, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo po le devetih mesecih. Takrat je odstop pojasnil z osebnimi razlogi. Po neuradnih podatkih je prišlo do razhajanj v stranki, zlasti med njim in Bratuškovo. Purič je sicer zatrdil, da so razlogi za odstop le osebni, v odstopni izjavi pa zapisal, da so v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v času njegovega mandata »uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije