Zaprtje šole in vrtca: znani so rezultati brisa

V četrtek se je pojavil v občini Radenci sum na koronavirus pri enem izmed staršev, ki ima otroka v vrtcu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar

Znani so rezultati testiranja pri enem izmed staršev otroka, ki je obiskoval vrtec na Kapeli. Kot nam je v telefonskem pogovoru razkril župan občine Radenci Roman Leljak, je bil pravkar obveščen, da je bil rezultat testa negativen in da so lahko starši, otroci in zaposleni v vzgojno izobraževalnih zavodih pomirjeni. V ponedeljek se z vrnitvijo devetošolcev v šolske klopi pouk nadaljuje, kot je bilo predvideno.

Leljak se je odzval tudi na izjavo direktorja NIJZ Milana Kreka, ki je v včerajšnji oddaji 24ur zvečer dejal, da župan ni ravnal pravilno, ko je sprejel sklep in za danes zaprl vrtec in šolo. »Od tega direktorja bi pričakoval, da bo dal neka jasna in pisna navodila županom in ravnateljem, ko pride do tega, ne pa da o njih izvemo na tak način.« Dejal je še, da imajo župani glede na to, da epidemija še vedno velja do konca meseca, pristojnost, da na lokalni ravni ravnajo tako, da skušajo zajeziti in zaščititi občane.

Leljak je prepričan, da je ravnal pravilno in odgovorno. Dejal je še, da od Kreka in NIJZ pričakuje, da bodo do ponedeljka dobili jasna in pisna priporočila NIJZ, kako ravnati v prihodnje, ko pride do takšnega primera. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije