OBILICA TEŽAV

Zaprli primorsko avtocesto, blokirana tudi Luka Koper

Močna burja povzroča preglavice, prihajajo še izdatne padavine.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Slovenija je danes zaradi padavin in vetra odeta v rumeno in oranžno opozorilno barvo (od oranžne je le še ena višja stopnja, to je rdeča). Medtem ko po večini Slovenije pričakujemo izdatnejše padavine, predvsem na jugovzhodu (v 24 urah lahko zapade do 80 litrov dežja na kvadratni meter), se na Obali soočajo z močnim vetrom – sunki burje ponekod lahko presežejo 100 kilometrov na uro. 

Tik pred 8. uro je na cesto Lucija–Sečovlje padla večja veja in ovirala promet. Delavci Cestnega podjetja Koper so jo odstranili.

Kmalu po 7. uri je sunek vetra poškodoval drevo na Šaredu (Izola). Delavci izolske komunale so ga odstranili.

Malo pred šesto uro in kmalu po njej so zaradi vetroloma klicali na pomoč iz Kopra. Uprava za zaščito in reševanje piše: » Poškodovanih je bilo več dreves, dve obcestni tabli in eno osebno vozilo Sunek vetra je odnesel tudi trampolin v zaščitno ograjo. Veja poškodovanega drevesa je drsala po fasadi stanovanjske hiše. /.../ Ob 8.41 je prišlo do izpada električne energije v Borštu. Delavci Elektra Primorske napako odpravljajo.« Kmalu po tretji uri so zaradi močne burje zaprli predor Kastelec proti Ljubljani pa tudi Luko Koper. 

Malo pred peto uro se je na Slomškovi cesti v Ajdovščini čez vozišče podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci GRC Ajdovščina.

Iz Šentilja poročajo o plazu, obvešča uprava za zaščito in reševanje.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije