ŠTEVILNE IZJEME

Zakaj je Lesnina lahko odprta, Ikea pa ne

Obe trgovini prodajata pohištvo, a ena bo v času zaprtja države odprta, druga zaprta.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Potem ko smo včeraj pisali, da bo Ikea zaradi vladnega odloka za enajst dni zaprla svoja vrata, pa so se pri drugem pohištvenem podjetju Lesnina presenetljivo pohvalili, da bodo njihove poslovalnice odprte tudi med 1. in 11. aprilom, torej takrat ko naj bi veljalo strogo zapiranje države.

Na vprašanje, zakaj so se odločili za ta korak in med katero izjemo, ki jih omogoča odlok, se šteje njihova trgovina, so nam odgovorili, da so kot izjeme v vladnem odloku opredeljene trgovine s tehničnim blagom kamor sodi tudi pohištvo, saj se za to blago izdaja garancijski list.

Da je odprtje njihovih trgovin dovoljeno, jim je potrdila tudi Trgovinska zbornica, ki je pridobila ustrezno razlago ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo. Razlaga, kaj je tehnično blago, pa je povsem preprosta - »vse blago z garancijo«.

image_alt
Ikea odprta mesec dni, zdaj pa že zapira svoja vrata


Iz priljubljenega švedskega pohištvenega trgovca so nam pojasnili, da se ta izjema ne nanaša na njihovo trgovino, zato bo ta do 12. aprila zaprta, medtem ko bo nemoteno poslovanje spletnih trgovin.

Za tiste, ki ste pri Ikei rezervirali svoj termin, bo ta prestavljen, zato vam svetujejo, da si lahko izberete že nov prosti termin.



Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije