70 LET

Začeli v časih brez televizije

Radgonski upokojenci svečano zaznamovali 70-letnico delovanja. Obdarili najstarejše zakonske jubilante.
Fotografija: Šopki in plakete za zakonske jubilante FOTO: Franci Klemenčič
Odpri galerijo
Šopki in plakete za zakonske jubilante FOTO: Franci Klemenčič

Društvo upokojencev Gornja Radgona je pripravilo že 19. srečanje svojih članov. Okoli 200 članov in gostov je svečano zaznamovalo 70-letnico obstoja in uspešnega delovanja društva.

V preteklih letih se je srečanja udeleževalo 400 in več ljudi, tokrat pa so svoje naredili tudi ukrepi, povezani s koronavirusom. Aktualna predsednica DU Gornja Radgona Inge Ivanek je predstavila delo radgonskih upokojencev od leta 1950 do danes. Poudarila je, da začetki društva izvirajo iz časa, ko mnoga gospodinjstva še niso imela niti elektrike, še manj televizijo oz. pralni stroj.


Zbrane so pozdravili Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, Violeta Bertalanič, predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev, Stanko Rojko, župan občine Gornja Radgona, direktorica Doma starejših iz Gornje Radgone dr. Suzana Bračič Arcet ter predstavniki društev upokojencev Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici, Negova – Spodnji Ivanjci in Kapela. Zapele so članice Pevskega zbora Društva upokojencev Gornja Radgona, ki ga vodi Dragica Černe. Z glasbo so zbrane razveseljevali tudi člani etno glasbene skupine Bosi iz Svetega Jurija ob Ščavnici. S svojo poezijo in duhovitostjo se je prestavil Dani Rajh iz Spodnje Ščavnice.

Med srečanjem so zakonci, ki so lani ali letos zaznamovali 60. in 50. obletnico poroke, prejeli spominske plakete in šopke. Diamantno poroko sta praznovala Marija in Franc Jančar, ki se srečanja nista udeležila, zlatoporočenci pa so bili Angela in Rudolf Petek, Cvetka in Ivan Kurnik, Marija in Maks Slavič ter Angela in Ivan Vrbnjak. Sledili sta skupno kosilo in prijetno druženje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije