Zabojnik tudi v Kranju (FOTO)

V Kranju danes krizni sestanek, pred zdravstveni dom namestili zabojnike.
Fotografija: Postavljanje zabojnika pred ZD Kranj. FOTO: Š. A.
Odpri galerijo
Postavljanje zabojnika pred ZD Kranj. FOTO: Š. A.

Pripravljeni so tudi v kranjskem zdravstvenem domu. Direktorica Lilijana Gantar Žura nam je ravno pojasnila, da so imeli danes krizni sestanek z vsemi vodji služb: »Uskladili smo se in stopili skupaj, da skupaj naredimo čim več.«

V Kranju so danes dobili zabojnik, zunaj zdravstvenega doma bodo uredili infekcijske ambulante. Zdravniki v Kranju prosijo, da občani že zdaj omejijo obisk zdravstvenega doma na res nujne zdravstvene storitve.


Pred vsakim obiskom ZD pokličite
Za vsak obisk se je od zdaj najprej dogovoriti z osebnim zdravnikom ali zobozdravnikom ali dežurnim zdravnikov. Zobozdravstvene storitve omejite na nujne in se prav tako za vsak obisk dogovorite z izbranim zobozdravnikom. Predvsem pa: čim več urejajte prek telefona!


Preventiva začasno ukinjena
Vse preventivne dejavnosti bodo začasno ukinili, naročene bodo obvestili o datumu pregleda. Datume za ta pregled bodo zdravniki sporočili naknadno, ko bodo razmere bolj predvidljive. Tudi v Kranju bodo omejili in načrtovali specialistične preglede. 

Omejen vstop tudi na zobno polikliniko
S ponedeljkom uvajajo omejen vstop v zdravstveni dom in na zobno polikliniko. Omejeno in usmerjeno bo tudi gibanje znotraj zdravstvenega doma. Vse obiskovalce bodo pred vstopom vprašali o morebitnem sumu na infekcijsko bolezen ter jih usmerili na ustrezne vhode.


Če zboli otrok? Najprej pokličite
Za otroke potekata neodložljiva preventiva in cepljenja v dopoldanskem času do 10 ure. Za zbolele otroke pa pred prihodom pokličite izbranega pediatra in se dogovorite za sprejem ter uro obiska. Otroke naj spremlja le ena zdrava odrasla oseba.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije