SLOVO

Za vedno je odšel

Bil je prvi veleposlanik Združenega kraljestva v Sloveniji.
Fotografija: FOTO: Thinkstockphotos.com
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstockphotos.com

LJUBLJANA – V sredo se je za vedno poslovil prvi veleposlanik Združenega kraljestva v Republiki Sloveniji Gordon Mackenzie Johnston, so sporočili z njihovega predstavništva v Ljubljani.

Službovanje v Sloveniji je nastopil leta 1992 in zaključil 1997. Izredno ga je veselilo, da je lahko delal v novi neodvisni državi, med njegovimi prednostnimi nalogami pa sta bili krepitev gospodarskih odnosov med državama in podpora Sloveniji na njeni poti v Evropsko unijo. Eden pomembnih mejnikov v času njegovega službovanja je bil podpis sporazuma o zaščiti in spodbujanju vlaganja med vladama Združenega kraljestva in Republike Slovenije, so sporočili z britanskega veleposlaništva v Ljubljani.

Med bivanjem v Sloveniji sta veleposlanik Johnston in njegova žena Barbara, ki je bila aktivna članica Mednarodnega združenja žensk SILA, državo močno vzljubila, njuna hči pa se je tu tudi poročila. Po vrnitvi v Združeno kraljestvo in upokojitvi sta stike s Slovenijo skrbno negovala in se tudi mnogokrat vračala k svojim slovenskim prijateljem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije