VREMENSKA

Grozijo močnejši nalivi, hudourniki lahko hitro narastejo

Objavljeno 02. avgust 2020 14.45 | Posodobljeno 02. avgust 2020 18.43 | Piše: S. U., M. U.

Iz centra za obveščanje svarijo, da bodo ponoči in v ponedeljek predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča.

FOTO: Zakaz86 Getty Images/istockphoto
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Prav tako je razvidno, da so se za osrednji del prižgali alarmi najvišje stopnje za točo.
 

V noči na ponedeljek v zahodni Sloveniji možni močnejši nalivi


V noči na ponedeljek so po navedbah Agencije RS za okolje predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Danes reke sicer počasi upadajo, a ob nevihtah lahko predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke.

Vodnatost rek bo velika v ponedeljek, predvsem zvečer in v noči na torek. Možna so tudi razlivanja. V torek bodo narasle tudi Sava v srednjem in spodnjem toku ter Mura in Drava.

V ponedeljek zvečer bo gladina morja ob slovenski obali povišana, so v poročilu o hidrološkem stanju in napovedi še zapisali v agenciji za okolje.
 

Obeti

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na torek. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 22 do 29 stopinj. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.
Iz centra za obveščanje svarijo, da bodo ponoči in v ponedeljek predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča.
 


V sredo bo na Primorskem deloma sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo.

Deli s prijatelji