POZOR, NOVA PRAVILA

Za obisk UKC Ljubljana po novem potrebna imenska dovolilnica

Akutno bolnim obiski niso dovoljeni, na oddelku za hematologijo pa velja poseben režim obiskov, so sporočili iz UKC Ljubljana
Fotografija: UKC Ljubljana (arhivska fotografija). FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
UKC Ljubljana (arhivska fotografija). FOTO: Voranc Vogel, Delo

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so v sredo spremenili režim obiskov, pri čemer morajo obiskovalci pridobiti imensko dovolilnico, ki jo pokažejo vratarju. Akutno bolnim obiski niso dovoljeni, na oddelku za hematologijo pa velja poseben režim obiskov, so sporočili iz UKC Ljubljana.

V UKC Ljubljana so pojasnili, da obiskovalci lahko obiščejo odrasle bolnike na navadnih oddelkih v času obiskov med 14. in 17. uro. Na oddelku pridobijo tudi imensko dovolilnico, s katero se identificirajo na vhodu UKC Ljubljana. Glede obiska na oddelku za hematologijo pa lahko več informacij svojci dobijo od oddelčnih zdravnikov.

Kako je z maskami

Obiskovalce obveščajo tudi, da morajo ob stiku z bolniki nositi kirurško masko in si redno razkuževati roke. Obiski majhnih otrok so dovoljeni po predhodnem dogovoru z osebjem na oddelku.

Na otroških oddelkih je lahko ob otroku vedno tudi eden izmed staršev oziroma skrbnikov, v kolikor pa bi želeli otroka obiskati drugi, se morajo pred tem dogovoriti z zdravnikom na oddelku.

Kako je v porodnišnicah

V porodnišnicah pa je pri porodnicah dovoljen obisk partnerja, pri čemer v intenzivnih oddelkih velja poseben režim, s katerim svojce seznanijo ob sprejemu bolnika v bolnišnico, so še sporočili iz UKC Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije