HEKTOLITER

Vsako jutro peš po Novice

Miha Krznarič po letih izpolnjevanja nagradnih kuponov končno zadel.
Fotografija: Bogate nagrade se je zelo razveselil. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Bogate nagrade se je zelo razveselil. FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – Kdor čaka, dočaka. Kajti čeprav upokojeni Miha Krznarič, ki si je pokojnino prislužil pri slovenski policiji, pridno rešuje nagradne križanke, gesla redno pošilja in vselej stiska pesti, da bi vendar kakšna nagradica, tudi če najmanjša, padla v njegovo smer, je vedno ostajal praznih rok. »Saj ne morem verjeti! Še kar ne dojamem!« je zato nejeverno pogledoval, ko smo raztovarjali nagrade, ki jim kar ni bilo videti konca. Dvesto pollitrskih stekleničk ledenega sadnega čaja Teekanne fresh v treh okusih, ki je povsem brez sladkorja in kalorij, je bil namreč komaj začetek.
Pri odločitvi, komu bo dal brisačo in negovalni gel ter losjon, mu bo bržkone pomagala snaha. FOTO: Dejan Javornik
Pri odločitvi, komu bo dal brisačo in negovalni gel ter losjon, mu bo bržkone pomagala snaha. FOTO: Dejan Javornik

Že ko je dvignil telefon, na drugi strani pa Slovenske novice z veselo vestjo, da je prav on srečni izžrebanec, ni mogel verjeti ušesom in je skoraj ostal brez besed. A vendar je bila njegova radost več kot očitna, saj je v nestrpnem pričakovanju stopical po balkonu in pogledoval, kdaj se bomo ustavili pod njegovim blokom. Morda še vedno s kančkom dvoma, ali je vse sploh res ali zgolj neslana šala.

»Nikoli nič ne zadenem, tole je prvič!« čeprav bi moral v vseh letih reševanja križank in nagradnih kuponov po verjetnostnem izračunu tudi že prej. Kajti četudi ni naročnik Slovenskih novic, je vendar eden naših bolj zvestih bralcev, ki jih vsakodnevno prebira od njihovih začetkov pred dobrega četrt stoletja. Prav vsak dan, brez izjeme, se namreč zjutraj napoti do bližnje trgovine po svoje Novice.
Miha Krznarič ni mogel verjeti, da je končno nekaj zadel. FOTO: Igor Mali
Miha Krznarič ni mogel verjeti, da je končno nekaj zadel. FOTO: Igor Mali

»Tako imam še nekaj jutranje rekreacije, saj grem običajno še malce naokoli,« čemur sledi prebiranje časopisa. Izpolnil je tudi kuponček za našo tradicionalno poletno igro in – tokratno kupovanje poštne znamke se je naposled izplačalo. »V vseh teh letih sem za poštnino zapravil že malo bogastvo, a brez haska, zdaj pa se mi je malce povrnilo.« Čeprav se mu še niti ne sanja, kam z bogato nagrado. »Še vedno sem preveč v šoku, ker sem nekaj dobil, tako da še ne vem, kako vse to razdeliti.« Toda frizbi, napihljiva žoga za morje in kolebnica bodo skoraj gotovo pristali pri njegovem 10-letnem vnuku Levu, igralne karte pa bo obdržal.


»Včasih sem ogromno prekvartal, predvsem tarok, zdaj pa se bom s temi kartami lotil katere druge igre.« Pri odločitvi, komu bo dal druge plažne pripomočke, mehko Svilanitovo brisačo in paket izdelkov Fruit of the Earth Aloe vera gel in negovalni losjon, ki kožo oskrbita z vlago, jo nahranita in ji povrneta prožnost in naravno ravnovesje, mu bo verjetno pomagala snaha. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije