EPIDEMIJA

Slovenija je rdeča! Še tri regije presegle mejo

Vse statistične regije so dosegle stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije.
Fotografija: Vse statistične regije presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije. FOTO: Vlada RS
Odpri galerijo
Vse statistične regije presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije. FOTO: Vlada RS

Vlada je v nedeljo pozno zvečer izdala odlok o razglasitvi epidemije in zapisala, da vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije.
Preberite tudi: Kacin pojasnil, zakaj je vlada pohitela z razglasitvijo epidemije
»V Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo z drugim valom epidemije nalezljive bolezni covid 19. Priča smo njenemu hitremu in eksponentnemu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost. Aktualne epidemiološke razmere zahtevajo takojšnjo razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije,« so iz urada vlade za komuniciranje sporočili po koncu dopisne seje.

Jelko Kacin je ob tem dejal, da primorsko-notranjska, goriška in obalno-kraška regija kljub ponedeljkovi razglasitvi epidemije ostajajo na oranžnem seznamu. »Kdo je na rdečem seznamu, namreč izve takrat, ko Nacionalni inštitut za javno zdravje objavi pojavnost okužb. To je naredil v petek, danes zagotovo ni, in jutri tudi ne bo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije