CELJE

Vročica v knežjem mestu

Ta vikend poleg festivala penin tudi adventno vodenje po Celju.
Fotografija: Konec tedna se je v Celju trlo obiskovalcev. Fotografiji: Gregor Katič
Odpri galerijo
Konec tedna se je v Celju trlo obiskovalcev. Fotografiji: Gregor Katič

V soboto zvečer si je tudi Celje, knežje mesto, s prižigom 115.000 lučk nadelo praznično podobo. Res je, da so se na mestni občini v luči energetske krize in draginje odločili, da bo gorelo nekaj manj lučk kot v preteklih letih, obenem jih bodo ob 23. uri izklopili in jih spet prižgali ob 6. uri zjutraj, a še to le tam, kjer bo to mogoče brez dodatnih prevezav in večjih elektroinštalacijskih del.

Tudi letos bodo za praznično vzdušje skrbeli pravljične vile in škrati.
Tudi letos bodo za praznično vzdušje skrbeli pravljične vile in škrati.

Letošnja novost je dogajališče Severni pol, pravljično zabavišče za najmlajše, ki so ga postavili na celjski tržnici, različni gostinci bodo ponujali napitke in prigrizke v svojih hišicah, 20 trgovin v mestu pa bo imelo svoja vrata odprta nekoliko dlje kot običajno. Vse to zato, da bodo imeli obiskovalci, ki bodo prišli v mesto, čas, da si pogledajo še kaj drugega kot praznično okrašeno mestno jedro. In morda med pisano ponudbo najdejo kaj, s čimer bodo razveselili svoje najdražje.

Za obiskovalce so pripravili več kot 50 dogodkov, že ta vikend bo denimo Knežji festival penin. Kot rečeno, bo veduto pravljičnega Celja obogatil Severni pol z velikim iglujem, v katerega bo mogoče vstopiti, se fotografirati in sodelovati v animacijskih delavnicah, ki se bodo do 18. decembra vrstile vsak torek in četrtek. Tam bodo domovali snežaki, visoki skoraj poltretji meter, na obisk bodo prišli tudi drugi pravljični junaki. To nedeljo bodo obiskovalcem ponudili adventno vodenje po mestnem jedru. »Želimo si, da bo Celje v naslednjih tednih v Celjankah in Celjanih pa tudi obiskovalcih od drugod vzbujalo prijetne občutke in omogočalo številne priložnosti za prijetno druženje, nakup izvirnih daril in lokacij za ustvarjanje fotospominov,« pravi Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje. Letošnja novost je, da bodo gostinci pijačo ponujali v papirnatih lončkih z napisom Pravljično Celje.

»S tem tudi mi spodbujamo trajnostno in zeleno ponudbo, po mestu bomo postavili koše za različne vrste odpadkov in tako spodbujali njihovo ločeno zbiranje,« še pove Voglarjeva. Pravljično Celje bo vrata v družbi pravljičnih vil in drugih pravljičnih bitij odprlo nekoliko pozneje, in sicer 16. decembra. Na dveh novih dogodkih, ki so ju poimenovali decembrovanje, bodo dali v ospredje kulinariko in glasbo, na festivalu Vročica, ki bo 8. in 15. decembra, pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji vročih pijač in pikantnih okusov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije