UKC LJUBLJANA

Vrhunec in Baričič sta dobra prijatelja in iz istih krogov

Objavljeno 27. julij 2015 23.13 | Posodobljeno 27. julij 2015 23.14 | Piše: Mo. S.

Kaj se bo na čelu naše največje bolnišnice spremenilo?

Simon Vrhunec ostaja v UKC Ljubljana.

LJUBLJANA – Po odhodu Simona Vrhunca s čela ljubljanskega kliničnega centra je njegovo mesto zasedel Andrej Baričič. Po poročanju portala Požareport naj bi bila dobra prijatelja, skupaj pa naj bi imela tudi razkošna vikenda na Bledu.

O novem vršilcu dolžnosti direktorja kliničnega centra sicer ni znanega veliko. Je ekonomist, nekdanji nadzornik UKC Ljubljana in NLB ter nekdanji šef Gea Collegea. Programa dela ni predstavil niti se ni predstavil članom sveta UKC.

Prepleteno

Po poročanju Požareporta Baričič prihaja iz kroga Janeza Zemljariča in Gregorja Golobiča. Kariero je začel v podjetju Intertrade, ki naj bi ga obvladovala zlasti nekdanja tajna služba SDV. Zemljarič obvladuje ljubljansko Olimpijo, njen predsednik pa je prav Baričič. Ta se je povezal tudi z Golobičem, ob pomoči katerega je menda prišel med nadzornike NLB in v svet zavoda UKC Ljubljana. Borut Jamnik, danes prvi mož Modre zavarovalnice, ga je postavil za šefa kadrovske komisije Kada, Baričič pa je medtem sodeloval tudi z Andrejem Rosom, nekdanjim podpredsednikom stranke Zares. Baričič prijateljuje tudi z Alešem Zalarjem, poslovno pa naj bi sodeloval tudi z Dragom Kosom.

Stanovanje tudi na Dunaju?

Javno dostopni podatki kažejo, da je lastnik dveh svetovalnih družb, ki pa skoraj nimata finančnih prilivov. Po poročanju omenjenega portala naj bi imel številna podjetja v tujini, na Dunaju tudi stanovanje. Je tudi višji predavatelj na Evropski pravni fakulteti, njegova žena pa je direktorica in solastnica revizijske hiše BDO ter solastnica enega od njegovih podjetij.

Deli s prijatelji