NEURJE, TOČA IN OHLADITEV

Slovenijo zajela neurja, grozila tudi toča

Za večji del Slovenije izdano opozorilo.
Fotografija: Ponovno obstaja nevarnost toče, še več težav pa naj bi v noči na torek povzročal močan veter. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Ponovno obstaja nevarnost toče, še več težav pa naj bi v noči na torek povzročal močan veter. FOTO: Dejan Javornik

V več občinah vzhodne polovice države nadaljujejo odstranjevanje posledic nedeljskega neurja. Močan veter je odkrival strehe in podiral drevesa, ponoči pa so večji del države znova zajele močne padavine in nevihte.

Za dele Slovenije je gorel najvišji alarm zaradi velike nevarnosti toče:




Popoldne je bilo večinoma sončno, pihal je južni do jugozahodni veter. Proti večeru so se od severa Sloveniji začele približevati  plohe in nevihte, ki so tudi močnejše.

Sprva bo burnejše dogajanje na Primorskem in Gorenjskem, nato pa se bo nevihtni sistem pomikal vzhodneje, čez celotno državo. Nevihtna fronta iz Avstrije in Italije je že dosegla severozahod Slovenije. Iz Kranjske Gore poročajo o poplavah meteorne vode.

Zaradi izrazite menjave vremenskih zračnih mas se lahko lokalno razvije močnejše neurje s silovitim vetrom oziroma nevihtnim pišem. Ob morju bo zapihala tramontana, napoveduje portal Neurje.si.

V Avstriji je močno deževje povzročalo nemalo težav:

 

Večji del Slovenije bodo zajele nevihte


Ponoči se bodo padavine, sprva bodo vmes tudi nevihte, prehodno razširile nad večji del države. Zapihal bo okrepljen severni veter, občutno se bo ohladilo. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.



Jutri bo sprva pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne od severa ponehale. Popoldne se bo razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije