Vražja cirkuška predstava na vodi

Akrobati skupine Dunking Devils v izolaciji ne mirujejo. Pod črnuškim mostom postavili velikansko gugalnico.
Fotografija: Gugalnica, s katero so dosegli kar trikratnik gravitacijske sile, je leteče vrage pognala 15 metrov daleč.
Odpri galerijo
Gugalnica, s katero so dosegli kar trikratnik gravitacijske sile, je leteče vrage pognala 15 metrov daleč.

»Čeprav je snemanje potekalo že skoraj pred enim letom, vsi skupaj ob gledanju epizode znova doživljamo občutke sreče in navdušenja nad izpeljanim podvigom. Ko smo se lotili projekta izdelave gugalnice, nismo vedeli, ali bo sploh delovala, zato smo bili zelo pozitivno presenečeni nad rezultatom. Pri odskoku se resnično počutiš, kot da letiš, med guganjem pa se zaradi močnega pihanja vseskozi zavedaš hitrosti in trojnega pospeška,« pravi Maks Veselko, akrobat Dunking Devils in član DD Squad. Dunking Devils so svetovno znana akrobatska skupina, ki je v desetletni karieri nanizala več kot 2000 nastopov v 49 državah.

Dih jemajoča predstava pod mostom
Dih jemajoča predstava pod mostom

Že dvakrat so osvojili naslov svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju, pohvalijo se lahko s kar dvema Guinnessovima rekordoma – za najdaljše zabijanje s trampolina in najvišji salto z zabijanjem. Njihova pot se je začela leta 2004, ko so se štirje prijatelji odločili ljubezen do akrobatskega zabijanja deliti s svetom. Ekipa danes šteje več kot 70 članov, med njimi je kar 25 profesionalnih akrobatov.
 

Če ne v živo, pa na youtubu


Koronavirus je marsikomu prekrižal številne načrte, tudi njim. Leteči vragi, ki nas od oktobra navdušujejo s svojo spletno serijo DD Squad, bi morali te dni začeti snemati neverjetne podvige, a so jih bili primorani začasno prekiniti. A čeprav so svetovno znani akrobati zaradi epidemije koronavirusa primorani svoje akrobacije začasno postaviti na stran, nas iz samoizolacije še vedno navdušujejo s svojimi dih jemajočimi akrobacijami. V teh težkih dneh so nas razvedrili z novo epizodo svoje spletne serije DD Squad, ki so jo posneli lani poleti.


V sodelovanju s številnimi slovenskimi akrobati so pod savskim mostom v Črnučah postavili pravi vodni cirkus, pri čemer so oblikovali posebno železno gugalnico. Fantje, ki pogosto oblikujejo lastne akrobatske naprave, so sedemmetrsko gugalnico za štiri osebe sestavljali kar en teden. Gugalnica, s katero so dosegli kar trikratnik gravitacijske sile, je leteče vrage pognala 15 metrov daleč in jim v zraku zagotovila obilo časa za premierno izvedbo številnih dih jemajočih trikov. Akrobati so tako med drugim prvič uspešno izvedli dvojni salto z obratom za 180 stopinj, četvorni salto z enim obratom ter tako imenovani trojni gainer.
 

Spektakel pod črnuškim mostom


Pri snemanju najnovejše epizode za spletno serijo DD Squad, ki si jo je po svetu ogledalo že več milijonov ljudi, so se devilsi povezali s številnimi vrhunskimi slovenskimi akrobati. V cirkuški predstavi na vodi lahko na svilenih trakovih zasledimo priznano cirkusantko Dašo Avguštin, Filipa in Blaža iz dua F&B acrobatics, plesalko ob drogu Evo Obscuro in mojstre hoje po traku, za šov na spiralnem drogu je poskrbela zmagovalka sedme sezone šova Slovenija ima talent Tjaša Dobravec. Izvedba ne bi bila mogoča brez člana Tomaža Kranjca, ki je fantom priskočil na pomoč pri postavitvi ogromne gugalnice. Akrobati so znova dokazali, da najlepše zgodbe ustvarjamo skupaj – nauk, ki si ga je še bolj vredno zapomniti v trenutnem obdobju.

»Veseli in hvaležni smo, da se nam je pridružilo toliko vrhunskih slovenskih ter tujih akrobatov, saj brez njih naš vodni cirkus ne bi bil mogoč. Želja je, da celotno izkušnjo ponovimo, zato komaj čakamo, da bo koronavirus za nami in da se bomo lahko zopet povezali ter se skupaj lotili novih adrenalinskih podvigov!« dodaja Veselko.


Vodni cirkus z ogromno gugalnico je že tretji v vrsti odmevnih podvigov, ki so jih Dunking Devils izvedli pod savskim mostom. Pred leti so na isti lokaciji posneli videoposnetek z ogromno tarzanko, ki si ga je ogledalo več kot 42 milijonov ljudi, v sklopu serije DD Squad so pod most obesili tudi obrnjeno rusko gugalnico, ki si jo lahko ogledate v njihovi prvi epizodi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije