SVEŽI PODATKI

Vrata odprla tudi avtopralnice, potrjene nove okužbe

Ena oseba je umrla, 77 je hospitaliziranih.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk

V zadnjih 24 urah je bilo opravljenih 1161 testiranj, okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri 15 osebah. Ena oseba je umrla. 77 ljudi je hospitaliziranih, 23 jih je na intenzivni negi. Štiri osebe so bile odpuščene iz bolnišnice.

Potem ko je vlada v petek določila nove izjeme, za katere ne velja prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev, bodo danes lahko začeli delati še zavarovalniški posredniki in avtopralnice. Tudi ob sprostitvi teh storitev bo treba dosledno upoštevati priporočila Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) in navodila ministrstva za zdravje.


Vlada je odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom sprejela 15. marca. Poleg trgovin z živili so bile tako lahko nekaj časa odprte le lekarne, prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte in trafike.

Odlok je najprej razrahljala z odprtjem trgovin s hrano za živali, nato z odprtjem vrtnarij, drevesnic in cvetličarn ter gradbenih del, pri katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

Najobsežnejša sprostitev se je zgodila v ponedeljek, ko so se med drugim odprle trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, tudi vulkanizerske.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije