ODPRTJE

Janković od odprtju Ikee: Konec je vožnje v druga mesta (VIDEO)

Danes bo skoraj nemogoče dobiti 'karto' za vstop.
Fotografija: Trgovina Ikea Ljubljana bo danes sprejela prve kupce. 
FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Trgovina Ikea Ljubljana bo danes sprejela prve kupce.  FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Danes svoja vrata uradno odpira Ikea v Ljubljani. Težko pričakovano odprtje te švedske trgovine s pohištvom in dodatki za dom se je zavleklo zaradi pandemije. Obiskovalci bodo lahko v prvih tednih v trgovino vstopali le ob predhodni rezervaciji, s čimer se želijo v Ikei izogniti pretirani gneči pred vhodom.

Sistem za registracijo in rezervacijo termina je mogoče najti na spletni strani, rezervacijo pa je mogoče opraviti za do sedem dni vnaprej.

image_alt
Ne boste verjeli: na spletu preprodajajo vstopnice za Ikeo


Trgovina se odpira ob 10. uri, v trgovini pa bo lahko istočasno največ 700 kupcev. Predvidevajo, da bodo kupci svoj nakup opravili v dveh urah. Strogo bodo nadzorovali nošenje mask, upoštevanje varnostne razdalje in razkuževanje prostora.

Uradno odprtje Ikee v Ljubljani. FOTO: Zajem Zaslona Sta
Uradno odprtje Ikee v Ljubljani. FOTO: Zajem Zaslona Sta
Uradno odprtje trgovine je bilo ob deveti uri, spremljati pa ga bo mogoče tudi prek spodnje povezave. Predstavniki Ikee, BTC-ja in ljubljanski župan Zoran Janković so ob odprtju simbolno zasadili drevo. Izvršna direktorica Ikee za jugovzhodno Evropo Sara Del Fabbro je poudarila, da odprtje zaradi koronavirusa ni takšno, kakršnega so želeli, da pa so vseeno veseli, da odpirajo svoja vrata in da bodo pomagali ljudem polepšati njihove domove. Napovedala je, da si bodo še naprej prizadevali za dostopnost njihovih produktov za vse.

»15 let sem se trudil, da Ikea pride v Ljubljano. Pred dobrimi 17 meseci smo imeli lopato v rokah, rekel sem, da bo zgrajeno do konca junija, kar je tudi bilo. To je eden najbolj energetskih objektiv - zelena streha. Švedsko ulico smo tudi že naredili, dokončati moramo še del do Kajuhove ceste,« je povedal Janković in se pošalil, da bo morda švedska ambasada v trgovini na 31 tisoč kvadratnih metrov našla prostor za svoje prostore, da ne bodo nastanjeni na Dunaju. Konec je vožnje v druge kraje, je ob otvoritvi še povedal ljubljanski župan.



Za danes sta v spletnem sistemu prosti še dve mesti, v petek eno, v soboto pa ni več prostih mest za obisk Ikee. Precej prostih mest je na voljo v prihodnjem tednu. 

image_alt
Poglejte, kakšna je ljubljanska Ikea (FOTO)

 

Preverili smo, katere izdelke se v Ikei splača kupiti in katere bo bolje pustiti tam. Preberite TUKAJ.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije