SPET BO TRESKALO

Vračajo se nevihte, najbolj bodo na udaru ti deli Slovenije

Objavljeno 30. julij 2019 13.47 | Posodobljeno 30. julij 2019 13.51 | Piše: T. V.

Preklicana je velika požarna ogroženost.

Nevihte bodo pogostejše jutri. FOTO: Getty Images/iStockphoto
LJUBLJANA – Danes bo sončno, najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale posamezne nevihte, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Občina Ajdovščina je preklicala razglas o veliki požarni ogroženosti naravnega okolja na območju občine. Tako se preklicujejo aktivnosti gasilskih organizacij, ki se ob veliki požarni ogroženostih izvajajo skladno z načrtom zaščite in reševanja ob požarih ter načrtom aktiviranja izvajalcev ukrepov, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.


Jutri bo dopoldne sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, v notranjosti Slovenije bodo krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem do 32 stopinj.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Hladnejše bo. Ob koncu tedna bo predvidoma bolj ustaljeno vreme, v začetku prihodnjega pa se bo verjetnost padavin spet povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj.
Deli s prijatelji