JUTRA MEGLENA

Vrača se poletje! Temperature do 31 stopinj Celzija

Pri nas bodo nekoliko nižje.
Fotografija: Temperature bodo primerne za skok v kopalke. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Temperature bodo primerne za skok v kopalke. FOTO: Thinkstock

LJUBLJANA, ZAGREB – Če ste med tistimi, ki so nekaj dni poletnega dopusta prihranili za september, in jih nameravate v naslednjih dneh preživeti pri naših južnih sosedih, imamo za vas dobro novico, vsaj kar se tiče vremena. Po malce bolj kislem vremenu se namreč na Hrvaško vračajo poletne temperature.

Druga polovica tedna bo sončna in toplejša od prve, konec prihajajočega tedna pa lepši od preteklega. Temperature se bodo ponekod povzpele do 31 stopinj Celzija. Da pa je jesen vendarle pred vrati, bo opozarjala jutranja megla, poročajo hrvaški mediji. Na jugu Jadrana se lahko občasno pojavi več oblakov, zato bo tudi možnost padavin večja. Ponekod se lahko pojavi burja. Lepo vreme s temperaturami na Jadranu do 30 stopinj Celzija naj bi zdržalo še naslednjih sedem dni, kakšnih večjih sprememb pa, sodeč po napovedi DHMZ, ni na vidiku.

Pri nas do 28 stopinj

Podobno vreme, le da z nekoliko nižjimi temperaturami, napovedujejo tudi vremenoslovci za Slovenijo. Danes bo pretežno jasno, na jugu in jugovzhodu občasno zmerno oblačno. Del dopoldneva bo ponekod po kotlinah še megla. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno z jutranjo meglo po nižinah. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo na Primorskem sončno, v soboto bo pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo v soboto več popoldne, v nedeljo pa dopoldne. Naši kraji bodo na območju visokega zračnega tlaka, ki bo v torek ob prehodu vremenske fronte oslabelo. Prevladovalo bo dokaj sončno vreme z jutranjo meglo po nižinah. Le v torek kaže na nekaj padavin in prehodno osvežitev, napoveduje agencija za okolje.

Kakšne temperature nas predvidoma čakajo, si lahko ogledate v razpredelnici:
Vreme prihodnje dni. FOTO: Arso
Vreme prihodnje dni. FOTO: Arso


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije