NA TIRIH

Vozil je pesniški vlak

Pesnice in pesniki so ustvarjali na tirih med Ljubljano in Kočevjem.
Fotografija: Mirna vožnja je prebudila pesniške duše. FOTOgrafiji: Mojca Sekulič
Odpri galerijo
Mirna vožnja je prebudila pesniške duše. FOTOgrafiji: Mojca Sekulič

Javni sklad za kulturne dejavnosti – OI Ljubljana in OI Ribnica – je priredil nepozabno celodnevno pesniško dogodivščino, ki je potekala pod geslom Pazi na korak, prihaja pesniški vlak!

Na poti nazaj jih je na peronu pričakalo kantavtorsko presenečenje.
Na poti nazaj jih je na peronu pričakalo kantavtorsko presenečenje.

Pesnice in pesniki so se popeljali z vlakom od Ljubljane do Kočevja in nazaj, med vožnjo pa v sozvočju s pokrajino in po napotkih mentorice mag. Ane Porenta besede spletali v kratke verzne oblike – haikuje in druge kratkice. Kraj simbolnega srečanja in predigre v pesniško ustvarjanje je bil Železniški muzej Slovenskih železnic v Ljubljani, v Kočevju pa je udeležence pozdravila domača otroška gledališka skupina KUD Jazbec in partnerji. Na vlaku nastale pesmi so si ob prijetnem druženju in pogostitvi prebirali v tamkajšnjem baru Peron. Na poti nazaj jih je na peronu pričakalo kantavtorsko presenečenje, ki sliši na ime Žiga Bižal.

Celodnevnega popotovanja so se udeležili različno stari pesniki z različnim pesniškim predznanjem: od dolgoletnih pesniških ustvarjalcev do slikarjev in biologov (vseh skupaj je bilo 21), marsikdo pa je pesnik postal na vlaku. Kajti: poezija je na vsakem koraku – včasih se nebo začne na vlaku. Udeležba na delavnici in vožnja z vlakom sta bili za udeležence brezplačni, a sta se še kako izplačali! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije