OSEMMESEČNA KAZEN

Vodja Štajerske varde zakorakal na prostost

Objavljeno 14. februar 2020 10.56 | Posodobljeno 14. februar 2020 11.07 | Piše: Ma. M.

Andrej Šiško prišel iz mariborskega zapora ter napovedal pohod na volitve.  

Andrej Šiško je na prostosti. Footografija je arhivska. FOTO: Facebook
Vodja t. i. Štajerske varde Andrej Šiško je v četrtek na facebooku in twitterju objavil, da bo na valentinovo ob 9. uri zapustil zapor V Mariboru: »Iz ljudi se ne bodo več norca delali! Se vidimo jutri ob devetih pred sodiščem. Osti jarej!« T

To se je res zgodilo. Tam ga je pričakalo več deset zvestih podpornikov. Kot poroča STA, je pred njimi napovedal udeležbo njihove stranke na morebitnih volitvah. »Če naši ljudje, državljani in državljanke Republike Slovenije, Slovenci in Slovenke želijo spremembe, smo tukaj,« je Šiško povedal.


Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija bi moral v začetku decembra 2019 na prestajanje osemmesečne zaporne kazni po marci izrečeni obsodbi zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.
 

Preberite še:

Šiško izginil iz zapora: ne boste verjeli, kje naj bi bil (VIDEO)
Ne boste verjeli svojim očem: takega Andreja Šiška še niste videli (VIDEO)

V zapor sprva ni šel, ampak se je pritožil, da je dobil poziv prepozno, nato ga je policija nekaj časa iskala. Ko so ga našli, je bil odpeljan v mariborski zapor
Dobil kazen 10 tisoč evrov
Takoj ob prihodu na prostost je Šiško, kot piše STA, izrazil ogorčenje, ker je med prestajanjem kazni prejel od državnih organov kazen v višini več kot 10.000 evrov zaradi prisilne privedbe s Pohorja v zapor, dodatno pa še kazen zaradi nošenja simbola panterja na oblačilih. Ne razume obtožb in se bo nanje pritožil.

»Očitno so se odločili, da me bodo poskušali onemogočiti z nekimi kaznimi, a jim tudi to ne bo uspelo,« je dejal.
Deli s prijatelji