NA PROSTEM

Voditelj med oddajo Beovićevi: Zakaj imate masko, če ta ni več obvezna?

Glede nošenja mask veljajo nova pravila.
Fotografija: Marcel Štefančič in Bojana Beović. FOTO: TV Slovenija
Odpri galerijo
Marcel Štefančič in Bojana Beović. FOTO: TV Slovenija

V oddajo Studio City se je v ponedeljek zvečer javljala tudi vodja svetovalne skupine na ministrstvu za zdravje Bojana Beović. Voditelj Marcel Štefančič jo je uvodoma zaslišal, zakaj nosi masko, če te niso več obvezne. »Res je. Zato ker sem bila v stiku z vašim snemalcem in mislim, da je to pametno, ker sva vsak iz drugega mehurčka. Da imava maski, čeprav sva zunaj,« mu je odgovorila Beovićeva.

Vodja svetovalne skupine je dejala še, da so maske še vedno obvezne, če bomo zunaj blizu koga. »Če gre nekdo na polje na sprehod, to res ni več smiselno. Če pa ste v urbanem okolju, kjer lahko vsak trenutek nekoga srečate, se začnete z njim pogovarjati, je to situacija, v kateri letijo kapljice
 

Preberite tudi: Pozor: nova pravila o uporabi mask


 

Vlada je izdala odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2, ki je enak veljavnemu, nekoliko je le milejši ukrep nošenja zaščitne maske na odprtih javnih krajih in prostorih, saj je uporaba obvezna le, če ni mogoče zagotoviti najmanj dvometrske medosebne razdalje. Sprememba velja od srede.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije