NEZDRAVE RAZMERE

Vlažno in polno plesni: takšno stanovanje družini oddaja stanovanjski sklad (FOTO)

Plačujejo 290 evrov neprofitne najemnine, stanovanje pa vlažno, polno plesni in škodljivo za zdravje.
Fotografija: Takole je videti stanovanje. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Takole je videti stanovanje. FOTO: Zaslonski posnetek

Delavska svetovalnica je opozorila na primer podnajemnika enega izmed neprofitnih stanovanj v Kopru, čigar stanovanje je v grozljivem stanju. Podnajemniško stanovanje je v lasti Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, najemnina zanj pa znaša 290 evrov. 

Stanovanje, v katerem živi petčlanska družina, med njimi tudi 88-letnica, ki ima hude zdravstvene težave in je od prebolelega covida-19 lani nepokretna, je milo rečeno v slabem stanju. Vlažno je in v njem je veliko plesni. Stanovalci pravijo, da so storili že vse, kar lahko storijo sami. Redno prezračujejo, kupili so tudi dva razvlažilnika zraka, s katerima si pomagajo pri odvajanju vlage. Kljub temu plesni ne zmorejo odpraviti. O težavah so že večkrat obvestili upravitelja: to je od lani SPL, prej pa so bili pooblaščenci sklada Mestna občina Koper. Težave so reševali z dodatno izolacijo kleti pod njimi, vendar je plesen znova udarila na površje. Kljub znova izraženim težavam jih upravitelj ni saniral. 

Stanovalce je strah, da zaradi razmer, v kakršnih živijo, ne bi zboleli za katero izmed bolezni, ki jih povzroča plesen, kot je na primer sarkoidoza. Še posebno je to nevarno za ostarelo mamo najemnika, ki je v plesnivi sobi ves čas, saj ne more več hoditi.

Ali so seznanjeni s stanjem v omenjenem stanovanju in zakaj še niso ukrepali, smo povprašali na Stanovanjski sklad RS. Vprašali smo jih tudi, ali se jim zdi pošteno zaračunavati najemnino za stanovanje v takem stanju. Ko dobimo odgovore, jih objavimo.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije