Vladi ponudil hotel Kempinski

Srbski poslovnež Miodrag Kostić bi prevzel tudi stroške nastanitve. Zagotovil je že letalski prevoz za malega Krisa.
Fotografija: Hotel Kempinski bo po potrebi odprl svoja vrata. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Hotel Kempinski bo po potrebi odprl svoja vrata. FOTO: Marko Feist

Po tistem, ko so prejšnji teden vrata hotela Paka v Velenju zaradi 14-dnevne karantene odprli za prvo večjo skupino vračajočih se slovenskih državljanov iz enega večjih kriznih žarišč okužbe s koronavirusom, Španije, pa nato par dni pozneje še postojnskega hotela Epic, svoja vrata odpira tudi portoroški hotel Palace Kempinski. Srbski poslovnež Miodrag Kostić je, kot so nam potrdili v njegovi družbi MK Group, za čas epidemije pripravljen odstopiti svoj hotel. Sledi torej kitajski družbi Hisense Gorenje iz Velenja in lastniku hotela Epic Janezu Skubicu, ki sta svoje nepremičnine ponudila vladi v brezplačno uporabo.


Krijejo tudi stroške nastanitve


Srbski poslovnež Miodrag Kostić
Srbski poslovnež Miodrag Kostić
»Družba MK Group aktivno sodeluje v vseh lokalnih skupnostih, kjer posluje. Tako smo Vladi Republike Slovenije v času epidemije koronavirusa pripravljeni odstopiti hotel Palace in seveda prevzeti tudi celotne stroške morebitnih nastanitev,« so nam pojasnili v matičnem podjetju s sedežem v Beogradu.

Predsednik MK Group Miodrag Kostić je podobno storil v Novem Sadu, ko je Inštitutu za javno zdravje Srbije dr. Milana Jovanovića Batuta odstopil prestižni hotel in prevzel tudi stroške nastanitev v času epidemije. Poleg tega je družba v boju proti virusu 50.000 evrov donirala Inštitutu za imunologijo Torlak, da bi se čim prej razvile kapacitete za diagnostiko covida-19.

S to donacijo je MK prva družba v Srbiji, ki je pristojnim institucijam darovala za podporo zdravstvenemu sistemu države. MK Group je donirala 30.000 evrov tudi za beograjske upokojenke in upokojence. Kostić se je tako pridružil vrsti znanih vplivnežev, ki se trudijo pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo, posebno zdravstvu. Tako se je boju proti epidemiji pridružila znamenita italijanska znamka Giorgio Armani, tako da je štirim bolnišnicam in nacionalni agenciji za civilno zaščito donirala 1,3 milijona evrov.

Lastnik slovitega londonskega nogometnega kluba Chelsea Roman Abramovič je odstopil klubski hotel zdravstvenemu osebju, ki je v prvih bojnih linijah v spopadu z virusom. »Pomembno je, da v zahtevnih časih stopimo skupaj in solidarnost izkažemo takrat, ko to šteje največ,« so prepričani v družbi MK Group.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije