ANKETA

Vladi nasprotujeta skoraj dve tretjini vprašanih, največ je neopredeljenih

Med politiki je najbolj priljubljen minister za zdravje Janez Poklukar.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar

Delo trenutne vlade podpira 30 odstotkov vprašanih, nasprotuje ji 63 odstotkov, je pokazala anketa, ki jo je za Pop TV opravila Mediana. Neopredeljenih je 7,1 odstotka vprašanih. Med strankami bi največ vprašanih volilo SDS, sledila SD in LMŠ. Trenutna podpora vladi je skorajda izenačena z najnižjo podporo vladi Mira Cerarja, ki jo je ta imela po odstopu, ugotavljajo na Pop TV.

Med strankami ima še vedno največ podpore SDS. Če bi bile volitve danes, bi jo obkrožilo 18,2 odstotka volivcev. Med strankami levega političnega pola prednost ohranja stranka SD z desetimi odstotki, sledi ji LMŠ z devetimi, za Levico pa bi glasovalo 8,4 odstotka vprašanih. SAB je dobila 2,7 odstotka glasov, Desus 2,5 odstotka, SMC pa beleži manj kot odstotek podpore, kaže anketa.

Največja politična skupina ostajajo neopredeljeni. 20,4 odstotka anketiranih ne ve, katero stranko bi obkrožili na volitvah. Vsak deseti ne bi izbral nobene obstoječe politične opcije. 1,7 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti.

Med politiki je najbolj priljubljen minister za zdravje Janez Poklukar. Sledi mu evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je prehitela predsednika republike Boruta Pahorja na tretjem mestu. Četrti je predsednik državnega zbora Igor Zorčič, za njim je predsednica SD Tanja Fajon, ki ji sledi zunanji minister Anže Logar. Na polovici lestvice je prvak LMŠ Marjan Šarec. Za njim je minister za obrambo Matej Tonin. Koordinator Levice Luka Mesec je na 13 mestu, na 15 pa gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je prehitel premierja Janeza Janšo. Na zadnjem mestu je notranji minister Aleš Hojs.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije